Za voľbu Fica sa postavili aj niektorí "novinári"

Za voľbu Fica sa postavili aj niektorí "novinári" Foto: Archív Jozef Bahýl

Po výzve osobností voliť Andreja Kisku s názvom Ide o nás všetkých, je tu nová výzva za voľbu Roberta Fica, ku ktorej sa hlásia viaceré mená a organizácie, ktoré majú v názve, že sú novinárske.

 


Výzva je zverejnená v časopise Extra plus, ktorý vedie Pavel Kapusta, bývalý známy moderátor Fašírky z Kubišovej STV, ktorý kandidoval na kandidátke SNS.  Časopis posledné vydania propaguje Fica. Na zozname výzvy je niekoľko novinárov, publikujúcich v Extra plus, či v minulosti v niekdajšej Slovenskej Republike, Novom dni. Viacerí z nich pracovali, alebo kandidovali za HZDS, Smer alebo SNS.

 

„Rada Slovenskej asociácie novinárov, Únia slovenských novinárov, redakčné kolektívy časopisu Extra plus a periodika Slovenský rozhľad, Slovenská ekonomická spoločnosť NEZES a Hlinkova spoločnosť vyzvali slovenských voličov a najmä mládež, aby sa nedali ovplyvniť negatívnou mediálnou kampaňou voči kandidátovi na prezidenta SR Robertovi Ficovi a dali svoj hlas práve tomuto mužovi, ktorý je jedinou alternatívou pre úspešný hospodársky a mravný rozvoj Slovenska," píše sa vo výzve.

Pod výzvou je podpísaný napríklad Štefan Dlugolinský, za Mečiara námestník ústredného riaditeľa STV, Ľudovít Števko, bývalá poslankyňa HZDS Eva Zelenayová, Roman Michelko, asistent poslanca Augustína Mariána Húsku, neskôr asistent poslanca za Smer Jána Podmanického, Jozef Kuchár, Dana Troppová, Ľudmila Bilkovičová, Pavel Kapusta, šéfredaktor Extra plus, Lenka Eremiášová, zástupkyňa šéfredaktora Extra plus.

Odporúčame aj: Viac ako stovka známych osobností verejnou výzvou podporuje Kisku

Fico medzi svojich podporovateľov, ktorých má zverejnených na svojej stránke, zaradil športovkyňu Nastasiu Kuzminovú, ktorú v utorok spolu s inými športovcami pozval na Úrad vlády. Ako súčasť kampane použil niekoľko jej zdvorilostných fráz.