Brunovský oznámil, kto je šéfredaktorom Trendu po príchode Penty

Brunovský oznámil, kto je šéfredaktorom Trendu po príchode Penty

Doterajší konateľ vydavateľstva a šéfredaktor Trendu sa prihovoril čitateľom.

 


Minulý týždeň finančná skupina Penta potvrdila informáciu Omédiách.com, že získala kontrolu nad vydavateľstvom Trend Holding. Doterajší konateľ vydavateľstva Oliver Brunovský, ktorý bol od minulého roku aj šéfredaktor, oznámil čitateľom, čo to znamená.

 

V stĺpčeku čitateľom vysvetľuje, že vydavateľstvo sa zaradilo do portfólia Penty preto, lebo „mediálny biznis nielen na Slovensku hľadá nový ekonomický model fungovania a Penta našim titulom a aktivitám ponúkla projekt, ktorý by mal tieto médiá nielen posilniť z hľadiska ich pozície na trhu, ale pomôcť im tiež v ich technologickom a obsahovom napredovaní," píše Brunovský. Pričom zdôrazňuje, že Penta o médiách „hovorí ako o svojich partneroch, ktorým zaručuje nezávislosť pri tvorbe redakčného obsahu."

Odporúčame aj: Penta získala vplyv nad Trendom aj Pluskou

Brunovský zároveň oznámil, že končí ako spolumajiteľ a bude len šéfredaktorom. „Spoluprácu s Pentou začínam v dobrej viere, že to môže byť príležitosť posunúť slovenské médiá na úroveň, ktorú sme im už my ako zakladatelia nevedeli garantovať."

Potom, ako Penta minulý týždeň oznámila, že získala nepriamo cez holandskú spoločnosť V3 Media Holdings Trend Holding a Spoločnosť 7 Plus, Jaroslav Haščák osobne navštívil vydavateľstvá aj redakcie.

Reprofoto RTVS

Po príchode Penty podľa informácií Omédiách.com odchádza z Trendu edítor Ján Filip a prestáva písať blogy na web Trendu aj bývalý minister práce a sociálnych vecí Jozef Mihál.

Aktualizácia (14. októbra), z Trendu odchádzajú minimálne ďalší dvaja ľudia.