Projekt N vydáva ďalšie špeciálne noviny

Projekt N vydáva ďalšie špeciálne noviny Foto: Projekt N

Projekt N, ktorý založilo bývalé vedenie denníka Sme, po novembrovom špeciálnom tlačenom čísle chystá ďalšie.

 

 

Prvé číslo vyšlo k výročiu Novembra. Druhé špeciálne tlačené vydanie Projektu N vyjde na budúci týždeň. Jeho obsahom budú rozhovory. Medzi nimi napríklad rozhovor so Zuzanou Fialovou, Štefanom Hríbom či Jánom Kozákom.

„Predplatiteľom tlačeného vydania Projektu N pošleme tieto noviny poštou. Ostatní si ich budú môcť kúpiť napríklad v kníhkupectvách Martinus a Artfórum alebo cez web projektn.sk," informuje Projekt N.

Projekt N zatiaľ funguje na provizórnom webe, kde pribúdajú redakčné články, ako aj články externých autorov a blogerov. Jeho dočasnú podobu navštívilo za prvý mesiac vyše 260-tisíc ľudí.

Odporúčame aj: Projekt N má v pláne papierový denník, vychádzajúci 5 krát v týždni

Spustenie plnej prevádzky spravodajského webu je naplánované na január. Do Projektu N má prísť veľká časť redaktorov, ktorí dali v denníku Sme výpoveď kvôli vstupu Penty do vydavateľstva. Zo Sme odchádza takmer 50 ľudí. „Keďže väčšina našich budúcich kolegov pracuje do konca decembra v denníku SME, čítanosť ťahajú najmä blogeri. Za necelý prvý mesiac sa ich registrovalo približne 260."

Za prvý mesiac si digitálne alebo tlačené predplatné Projektu N objednalo vyše tritisíc ľudí. Vydavateľstvu to doteraz prinieslo tržby 187-tisíc eur. Vydavateľstvo chystá aj špeciálne vianočné predplatné.