Denník N už spustili

Denník N už spustili Foto: Projekt N

Nový web Denník N vyšiel okolo polnoci z 4. na 5. januára.

 

 

Denník N má jednoduchý dizajn, základnou farbou je čierna na bielom podklade, vychádza na adrese denníkn.sk. Logo je rovnako čiernobiele v podobe písmena N.

"N už nie je projekt, zmenil sa na denník, ktorý sa bude pokúšať písať o dôležitom zrozumiteľne, bez predsudkov a závislostí. Pre nás v Denníku N sa rok 2015 začína dnes. N už nie je projekt, N zmenil sa na denník, ktorý sa bude pokúšať písať o všetkom dôležitom okolo nás. A písať zrozumiteľne, bez predsudkov a závislostí," prihovára sa na titulke šéfredaktor nového média Matúš Kostolný.

Štruktúra webu má na titulke tri stĺpce: naľavo sú redakčné články, v strede nabiehajú aktuality z agentúr a napravo sú linky na najčítanejšie texty. Web je štruktúrovaný aj vertikálne. Pod redakčnými článkami sú blogy a na konci titulky sú karikatúry od Shootyho. Pri redakčných textoch sú aj fotografie autorov.

Obsah webu je rozdelený do niekoľkých podkategórií: Titulka, Slovensko, Svet, Ekonomika, Kultúra, Komentáre, Blog.

Odporúčame aj: Denník N zverejnil zoznam redaktorov. Finišuje s novým webom

Jednou z hlavných tém je reportáž Romana Pataja, ktorú tvorí jeho denník z cesty do práce a späť na trase Bratislava Galanta.

„Od pondelka funguje naplno redakcia. Na webe bude v najbližších dňoch ešte veľa ďalších prvkov pribúdať, ale hlavná štruktúra už existuje - v ľavom stĺpci, v strede krátke správy minútu po minúte, často pôjde o odkazy na iné zdroje, pri významnejších udalostiach na vlastné správy s podrobnejšími informáciami," povedal pre Omédiách.com Tomáš Bella z Projektu N.

Web je responzívny, prispôsobuje sa zariadeniam.

Od konca januára má denník vychádzať aj na papieri.

Denníku N predchádzal Projekt N, za ktorým stojí bývalé vedenie Sme a niekoľko desiatok redaktorov, ktorí odišli zo Sme po tom, ako do vydavateľstva Petit Press vstúpila finančná skupina Penta.