Penta prevzala vydavateľstvo Vltava-Labe-Press

Penta prevzala vydavateľstvo Vltava-Labe-Press

Finančná skupina Penta dnes oznámila, že prevzala jedno z najväčších českých vydavateľstiev a oznámila nové meno šéfa vydavateľstva.

 

 

Skupina Penta Investments dnes prevzala 100 percent vydavateľského domu Vltava-Labe-Press od nemeckého koncernu Verlagsgruppe Passau.

Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva VLP osa stal Michal Klíma, ktorý v minulosti viedol Lidové noviny alebo vydavateľstva Economia, povedal hovorca Penty Ivo Mravinac.

Cenu transakcie Penta nezverejnila.

Predaj VLP, vydavateľa regionálnych denníkov, schválil český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže tento rok v septembri. Súčasťou akvizície bol 51-percentný podiel v spoločnosti Astrosat Médiá, ktoré vydáva časopisy Kvety, Vlasta, Story, TV magazín a National Geographic Česko, 35 percent v distribučnej firme PNS a 30 percent v AdActive, ďalej 70 percent v spoločnosti Česká distribučná.

Na Slovensku má Penta vlastný mediálny dom - News and Media Holding, pod ktorý zastrešila všetky tituly z bývalých vydavateľstiev Spoločnosti 7 Plus a Trend Holding aj spoločnosti Centrum. Na rozdiel od Slovenska, v ČR nakupuje Penta médiá priamo.