Penta má spoločný podnik už aj s Ringierom

Penta má spoločný podnik už aj s Ringierom Foto: Omédiách.com

Finančná skupina rozširuje svoj vplyv v médiách.

Po pohltení viacerých vydavateľstiev a založení News and Media Holding, vstupe do Petit Pressu rozbehla finančná skupina Penta podnikanie aj s najväčším vydavateľstvom na Slovensku - Ringier Axel Springer Slovakia, ktoré vydáva Nový Čas.
Spoločný biznis majú v oblasti online inzercie.

Azet.sk zakladá pre svoj online inzertný biznis novú dcérsku spoločnosť United Classifieds. S účinnosťou od 1. decembra 2015 previedla spoločnosť Azet.sk patriaca vydavateľstvu Ringier Axel Springer Slovakia všetku svoju činnosť v oblasti online inzercie, vrátane 100% podielu v spoločnosti Autovia a 42,1% podielu v Narks - Infoservis do novozaloženej dcérskej spoločnosti United Classifieds. Nová spoločnosť následne od spoločnosti Akcionár získala aj všetky zostávajúce akcie Narks-Infoservis, prevádzkovateľa realitného inzertného portálu Reality.sk, a stala sa tak výlučným vlastníkom Reality.sk, píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Spoločnosť Akcionár, ktorá je súčasťou skupiny Penta Investments (vlastní ju cez cyperskú spoločnosť), sa zároveň rozhodla investovať do United Classifieds a získať tak 40-percentný podiel ako finančný investor.

Azet.sk si ponechá výlučnú riadiacu kontrolu nad spoločnosťou United Classifieds, pričom generálnou riaditeľkou sa stane Katarína Trnovcová, ktorá v minulosti pôsobila ako riaditeľka online inzercie v Azet.sk.

„V oblasti online inzercie vidíme veľký potenciál. United Classifieds považujeme za dobrú investičnú príležitosť a veríme schopnosti Azet.sk túto činnosť ďalej rozvíjať," povedal Peter Andits zo skupiny Penta Investments.

„Prostredníctvom tejto novej štruktúry chceme ďalej rozvíjať naše aktivity v oblasti online inzercie a byť atraktívnym zamestnávateľom pre najlepšie talenty, ktoré trh ponúka. Blahoželám Kataríne Trnovcovej k novej pozícii generálnej riaditeľky spoločnosti United Classifieds a prajem jej veľa úspechov," povedal Milan Dubec, výkonný riaditeľ spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk.

Portfólio spoločnosti Azet.sk v oblasti online inzercie pozostáva z portálu Bazar.sk, ďalej tiež realitných inzertných portálov Nehnutelnosti.sk, Byty.sk, Chaty.sk a Novostavby.sk, ako aj automobilových inzertných portálov Autobazar.sk, Autovia.sk, Noveauta.sk, ABmanager.sk a Autozor.sk.