Vzniká nový mediálny dom – s rádiom, televíziou a denníkom

Vzniká nový mediálny dom – s rádiom, televíziou a denníkom Foto: tv:naša

K denníku, ktorý vznikol v roku 2014 v Košiciach, pribudla televízia aj rádio.

 

 

V roku 2014 vznikol v Košiciach nový denník Košice:dnes. "Do nášho portfólia pribudli ďalšie typy médií – rádio a televízia," povedal Lukáš Hraňo generálny riaditeľ vydavateľstva z družstva KRATKY GLOBAL: PUBLISHING, ktoré denník vydáva. V tomto roku majú v pláne vybudovať mediálny dom, ktorá tieto médiá zastreší. „Rozšírili sme portfólio o Televíziu Naša a Rádio Kiss. V Košiciach tak vzniká silný mediahouse," povedal Hraňo.

Denník Košice:dnes vychádza v náklade 10 tisíc kusov, v systéme auditu predaja ABC nie je.

Košická televízia TV Naša patrí medzi najstaršie na Slovensku, vzišla z nej pôvodne aj TV JOJ. Licenciu na vysielanie vlastní spoločnosť Evy a Marcela Děkanovských CREATV, kde minulý rok získalo družstvo KRATKY GLOBAL: PUBLISHING polovičný podiel.

Posledné mesiace prešla televízia výraznými zmenami. Zmenila sídlo, štúdio, grafiku, pribudli nové tváre aj relácie. Má aj nové logo s názvom tv:naša, ktoré využíva ":" ako denník Košice:dnes.

Foto: tv:naša

Rádio Kiss má licenciu do roku 2022 a vysiela okrem Košíc aj v lokalitách Prešov, Rožňava, Medzilaborce, Stropkov, Snina či Domaša. V obchodnom registri zverejnenom na internete zatiaľ majetková zmena nie je. Licenciu vlastní spoločnosť Rádio Kiss, kde sú spoločníkmi Róbert Bartoš, Juraj Farkaš, Július Kováč a Jaroslav Roško.

Na Slovensku platí zákaz krížového vlastníctva, čo znamená, že majiteľ denníka, rozširovaného najmenej na polovici územia Slovenska, nesmie byť majetkovo prepojený s vysielateľom na multiregionálne alebo celoplošné televízne alebo rozhlasové vysielanie.

V prípade regionálnych médií, ktoré majú menší dosah ako 50 percent, to neplatí. Podľa zákona jedna právnická alebo fyzická osoba môže byť majetkovo prepojená s viacerými vysielateľmi na rozhlasové alebo televízne vysielanie, ak vysielanie všetkých takých vysielateľov, s ktorými je táto osoba majetkovo prepojená, môže prijímať najviac 50% celkového počtu obyvateľov.