Ivan Štulajter bude riaditeľom redakcie Hospodárskych novín

Ivan Štulajter bude riaditeľom redakcie Hospodárskych novín Foto: Sme

Do vedenia Hospodárskych novín prichádza bývalý šéf ekonomického oddelenia denníka Sme Ivan Štulajter, ktorý pracoval pre SaS. Do HN sa vracia aj Ladislav Kováč.

 


„Ivan Štulajter sa stáva riaditeľom redakcie Hospodárskych novín, na starosti bude mať obsahovú časť HN, celé spravodajstvo a analytické oddelenie. Ide o novovytvorenú pozíciu v rámci redakcia, ktorá sa osvedčila v českej Mafre," povedal pre Omédiách.com Denis Schvarcz riaditeľ pre marketing a PR spoločnosti Mafra Slovakia, ktorá je následníčkou Ecopressu.

 

Šéfredaktorkou HN je Marcela Šimková, ktorá nahradila Petra Vavra.

Ivan Štulajter pôsobil v Rádiu Slobodná Európa - najskôr v slovenskej redakcii a potom v centrále. Neskôr pracoval v denníku Sme, posledné roky šéfoval komunikácii politickej strany SaS.

Do internetovej redakcie od januára prichádza Ladislav Kováč, ktorý bude mať na starosti obsah HNonline.sk a ďalších webov vydavateľstva.

Terajšia šéfredaktorka webov Andrea Szőcsová bude podľa tlačovej správy vydavateľstva „riadiť projekty, ktoré rozbieha vydavateľstvo."

Ladislav Kováč bol na čele webu HNonline.sk tri roky, medzitým pôsobil ako šéf vývoja produktov v spoločnosti Piano Media a ako produktový manažér v Azet.sk, kde mal na starosti portál Aktuality.sk.