Penta poprela, že dala ponuku ďalšiemu vydavateľstvu

Penta poprela, že dala ponuku ďalšiemu vydavateľstvu Reprofoto

Finančná skupina Penta sa netají tým, že plánuje rozširovať svoje mediálne panstvo.

 

 

Vo svojom vyhlásení minulý rok napísala, že vybuduje Mediálny holding, a má v pláne ďalej investovať do vydavateľstiev na českom, slovenskom a poľskom trhu.

„Aktuálne rokujeme na českom trhu s nejakými vlastníkmi aj na slovenskom," povedal pre Omédiách.com na jeseň hovorca Penty Martin Danko s tým, že kým nebudeme veci považovať z ich strany za dotiahnuté, "tak žiadne naše zámery bližšie špecifikovať nebudeme, ani sa nebudeme ku konkrétnym firmám vyjadrovať."

Web Motejlek.com dnes na Facebooku napísal, že podľa jeho odhadu Penta ponúkla za české vydavateľstvo Vltava-Labe-Press 30-40 miliónov eur. „To je síce férová ponuka, ale k želanému cieľu nepovedie," napísal Motejlek.

"Žiadnu ponuku na českom trhu sme nikomu nedali," reagoval na status Motejlka Danko z Mediálneho holdingu Penty.

Odporúčame aj: Tkáč z J&T si vie predstaviť výmenu JOJ za vydavateľstvo Nového Času

Keď web Motejlek.com minulý rok v septembri predpovedal, že "Penta je pomerne blízko dohody o vstupe do Petit Pressu" Danko to označil za jeho špekuláciu. No za krátko sa informácia potvrdila. K prvým dohodám o vstupe Penty do Petit Pressu cez spoločnosť Igora Grošafta došlo už predtým v lete.

Vltava-Labe-Press patrí medzi najväčšie vydavateľstva v Českej republike. Vydáva cez sto regionálnych titulov, z toho 75 regionálnych denníkov, 27 týždeníkov, z toho 9 samostatných a 18 vkladaných aj bulvárny celoštátnej denník ŠÍP. VLP je aj majoritným vlastníkom spoločnosti Astrosat, ktorá vydáva najčítanejší český televízny magazín - TV magazín ďalej TV Star a TV mini, a ďalšie časopisy.