Mediálny holding Penty bude mať nové posily

Mediálny holding Penty bude mať nové posily

Do News and Media Holdingu, ktorý riadi médiá v portfóliu Penty, by v krátkom čase mali prísť ďalší manažéri, ktorí pôsobili aj v médiách.

 


Na čele mediálneho domu finančnej skupiny je niekoľko týždňov Peter Mertus, bývalý generálny riaditeľ vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovensko.

 

Igor RačickýZ rovnakého vydavateľstva by podľa informácií Omédiách.com mali v blízkom čase do holdingu prísť Igor Račický, ktorý je v súčasnosti v manažmente Ringier Axel Springer Slovensko na pozícii vedúceho distribúcie. Račický pôsobil v minulosti v spoločnostiach Pepsi Cola a Pivovar Šariš ako manažér distribúcie a logistiky. V spoločnosti Ringier Axel Springer je od roku 2005.

 

Igor MartonZ Ringieru by mal prísť aj ďalší manažér Igor Marton, ktorý je vedúcim výroby vydavateľstva. Niekoľko rokov ako vedúci technológ v Polygrafických závodoch. V Ringier Axel Springer Slovakia je od roku 1996.

 

Novým finančným riaditeľom holdingu by mal byť Marian Koreň, ktorý je finančným riaditeľom v ProCare.

Do mediálneho holdingu Penty nastupuje od marca Jindřich Staněk, ktorý bol doposiaľ marketingový riaditeľ Azetu. Na starosti bude mať marketing. V minulosti bol marketingovým šéfom vo Forze a rádiu Okey.

"Hlavnou úlohou Petra Mertusa je vybudovať holdingový manažérsky tím a v nasledujúcich mesiacoch pripraviť dlhodobú stratégiu jednotlivých mediálnych centier a ich mediálnych produktov. Zároveň sa bude Peter Mertus, v spolupráci s investičnou skupinou Penta, podieľať aj na príprave a následnom riadení ďalších potenciálnych mediálnych aktivít," povedal pri nástupe Mertusa koncom minulého roka pre Omédiách.com hovorca Penty Martin Danko, ktorý je už tiež vo vedení holdingu.

Foto: Ringier A.S.