Voyo prináša exkluzívne šokujúcu otvorenú spoveď hviezdy kultového seriálu Priatelia

 Obľúbený herec novinárke Diane Sawyer odhalil skrytú tvár Chandlera Binga – na natáčanie chodil s ukrutnou opicou, kradol analgetiká a podstúpil desiatky detoxikácií.

 Streamovacia služba Voyo exkluzívne prináša rozhovor Matthew Perry: Spoveď, v ktorom sa hviezda celosvetovo úspešného seriálového hitu Priatelia spovedá novinárke Diane Sawyer zo svojej závislosti na alkohole, ktorej prepadol už vo svojich osemnástich rokoch. Ako pôvodne dúfal, prelomová rola sarkastického vtipkára Chandlera Binga pre neho mala byť akousi terapiou. Tlak spojený s účinkovaním vo fenomenálne úspešnom komediálnom seriáli však jeho problémy ešte viac prehĺbil a neskôr sa k nim pridružila aj závislosť na liekoch tíšiacich bolesť.

Otvorený rozhovor poskytol Perry v súvislosti s vydaním svojich memoárov Matthew Perry: Priatelia, lásky a ten obrovský malér, v ktorých odhaľuje, aký ťažký bol jeho boj so závislosťou, koľkokrát kvôli nej musel podstúpiť operáciu a ako výrazne jeho život ovplyvnilo účinkovanie v Priateľoch. Napriek pozornosti celého sveta, ktoré sa seriálovému hitu dostalo, nemal takmer nikto tušenie, že mladý herec po celý čas nakrúcania bojoval so závislosťou na alkohole.

Matthew Perry v rozhovore priznáva, že sa pred ostatnými hercami i štábom snažil svoje problémy skrývať: „Mal som pravidlo, že v práci nebudem nič brať, ani piť. To som dodržiaval, ale chodil som tam s ukrutnou opicou.“ Kolegovia zo seriálu si jeho problémy všimli a snažili sa mu pomôcť. „Jenny (Aniston) sa o mňa zaujímala zo všetkých najviac a ja som jej za to veľmi vďačný,“ hovorí v rozhovore Perry.

V interview sa Perry vracia aj k okamihu, keď si kvôli zraneniu, ktoré si privodil pri jazde na vodnom skútri, prvýkrát vzal lieky na tíšenie bolesti: „Prisahám bohu, že keby som si ich nikdy nevzal, ďalších 30 rokov by vyzeralo úplne inak.“ Priznáva, že svojej závislosti prepadol natoľko, že užíval denne až 55 tabliet analgetík. Lieky si zaobstarával okrem iného tak, že každú nedeľu plánovane chodil na prehliadky nehnuteľností a kradol ich majiteľom domov zo skriniek v kúpeľni. Liečbou svojich závislostí strávil tridsať rokov svojho života, vystriedal 15 liečební a rehabilitačných centier, absolvoval viac ako 6 000 stretnutí anonymných alkoholikov a 65-krát podstúpil detoxikáciu.