Po Lidli znižuje ceny aj Kaufland, prinášame podrobnosti

Po Lidli znižuje ceny aj Kaufland, prinášame podrobnosti Foto: Kaufland

Téma vysokých cien potravín stále rezonuje Slovenskom, pretože sa týka väčšiny domácností. Spotrebitelia pri nákupoch musia zohľadňovať svoje finančné možnosti a rozhodujú sa, aké výrobky si ich rozpočet dovoliť môže a aké radšej do košíka nevložia.

„Kaufland si uvedomuje, že v mnohých slovenských domácnostiach je nákup potravín dôležitou položkou, ktorá výrazne ovplyvňuje rodinné rozpočty. O to citlivejšie vnímame ceny každého predávaného produktu a dávame si záležať, aby si naši zákazníci vyberali zo širokého sortimentu a zároveň sa mohli spoľahnúť na výhodné ponuky. Teraz v našich predajniach nakupujú dokonca ešte výhodnejšie než koncom minulého roka, pretože pri porovnaní vybraných sledovaných druhov tovaru ako maslo, chlieb, mlieko či niektoré druhy mäsa klesli ich ceny vo váženom priemere o 9 %,“ vysvetľuje Richard Bendík, riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Odporúčame aj: Lidl znižuje cenu stoviek základných potravín, pozrite sa koľko

Vážený priemerný pokles cien sa v reťazci týka najpredávanejších výrobkov ako maslo, vajcia, pšenično-ražný chlieb, múka, ale tiež bravčové karé, hovädzie predné či kurča. Na zozname potravín, ktoré zákazníci Kauflandu nakupujú ešte výhodnejšie ako počas vlaňajšieho decembra, je aj mlieko, múka, syr Eidam, zemiaky a kryštálový cukor. Na rozdiel od výpočtov aritmetického priemeru berie ten vážený do úvahy dôležitosť všetkých zarátaných hodnôt, pretože zohľadňuje aj množstvo tovaru predaného v akciovej i v neakciovej ponuke, z čoho sa vypočítava priemerná cena podľa predaného objemu. Vážený priemer je tak presnejším ukazovateľom skutočnej ceny, za ktorú zákazník nakupuje.

Možnosť doplniť si domáce zásoby obľúbenými výrobkami práve vtedy, keď sú zaradené v akciovej ponuke, využíva počas nákupov mnoho spotrebiteľov na Slovensku. Reťazec, ktorý s počtom 79 predajní patrí medzi významné maloobchodné spoločnosti na domácom trhu, znižuje ceny vybraných produktov naprieč celým sortimentom. A hoci sú podľa niektorých zverejnených analýz spotrebiteľské ceny potravín na Slovensku v priemere nezmenené od minuloročného apríla, v Kauflande zákazníci môžu nakupovať výhodnejšie, pri vybraných produktoch dokonca za ceny až o 9 % vo váženom priemere nižšie ako koncom roka 2023. Zoznam vybraných porovnávaných výrobkov je zverejnený na predajne.kaufland.sk.