Západoslovenská televízia sa pod vedením Ivana Huljaka mení

Západoslovenská televízia sa pod vedením Ivana Huljaka mení Foto: ZST

Západoslovenská televízia prešla personálnymi zmenami a chystá aj programové.

Ivan Huljak   Foto: ZST

Programovým riaditeľom je od novembra minulého roka Ivan Huljak, bývalý riaditeľ vlastnej výroby televízie JOJ. „Pod jeho taktovkou sa kompletne mení nielen obsahová štruktúra televízie, ale tiež jej tímové zloženie a tváre jednotlivých formátov,“ píše televízia v tlačovej správe.

Do tímu Západoslovenskej televízie pribudol aj moderátor Valér Ferko. Ten prešiel v októbri minulého roka z televízie JOJ do Markízy, kde ho aktuálne vidieť v rannej show Teleráno.
Donedávna bol moderátorom rádia Aktual. Vo februári z rádia Aktuál odišiel a prijal ponuku regionálnej Západoslovenskej televízie.

Moderátor Valér Ferko Foto: ZST

Novými tvárami Západoslovenskej televízie sú aj Klaudia Fiolová, Jozef Benedik mladší a Matej Martinček, ktorí budú pre televíziu vyrábať reportáže do spravodajských a publicistických programov a niektoré z pripravovaných formátov i moderovať.

 

SúčaK. Fiolová Foto: ZSTsťou tímu je aj novinárka Ľuba Lesná, ktorá má v televízii pravidelnú diskusnú reláciu Pod lupou, či moderátorka Nora Beňačková. „Televízia si ponecháva všetkých regionálnych redaktorov a spolupracovníkov,“ povedal programový riaditeľ Huljak.

Televízia chystá aj novú programovú štruktúru.

Západoslovenská televízia vznikla v roku 2011. Mapuje dianie v troch regiónoch Slovenska – Bratislava, Trnava a Záhorie. Licenciu vlastní rovnomenná spoločnosť - Západoslovenská televízia, s.r.o., ktorej spolumajiteľmi sú Juraj Chromík, Peter Prokopčák a Chorvát Marin Pavletić.

Ivan HULJAK v minulosti pôsobil ako riaditeľ vlastnej tvorby v televízii JOJ, neskôr pôsobil aj v českej televízii Barandov opäť ako riaditeľ vlastnej tvorby. Ivan HULJAK je scenáristom, dramaturgom a tiež režisérom (Mafstory, Profesionály, Hoď Svišťom, Nevinný, Aféry, Showdance, Československo má talent).