Televízia JOJ pomocou Towercomu spúšťa hybridnú televíziu

Televízia JOJ pomocou Towercomu spúšťa hybridnú televíziu

Spoločnosť Towercom, v spolupráci s televíziou JOJ, prináša od stredy 11. apríla no-vú hybridnú televíziu.

 

Dostupná je pre domácnosti, ktoré sledujú televíziu cez anténu. Novinka umožní používať televízny prijímač na klasický príjem televízneho vysielania ale aj na zobrazenie multimediálneho obsahu pomocou pripojenia cez internet, píšu spoloč-nosti v tlačovej správe.
Vysielanie cez anténu ponúkne aj službu sedemdňového archívu a tiež funkciu ti-me-shift, ktorá umožňuje spätné prehrávanie programov 24 hodín dozadu. V HbbTV menu TV JOJ bude aj aplikácia Počasie.
Technológiu využíva aj RTVS a Markíza.

„Vďaka zavedeniu novinky vo forme HbbTV ponúka terestriálne vysielanie rovnako atraktívne služby ako iné typy vysielacích služieb. V spolupráci s vysielateľmi chceme dať divákovi možnosť vybrať si, čo chce pozerať a kedy to chce pozerať,“ hovorí o spustení HbbTV generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl. Okrem toho, že sa vysielanie cez an-ténu technologicky dorovnáva konkurentom, jeho výhodou je podľa neho, že voľné vysielanie je dostupné pre každého. „Je našim dlhodobým cieľom podporovať terestriálnu platformu a našim divákom prinášať viac užívateľského komfortu,” dodáva šéf Towercomu.

Pre príjem hybridného vysielania budú diváci potrebovať televízny prijímač s podporou HbbTV štandardu a pripojenie k internetu. K interaktívnemu HbbTV obsahu sa divák do-stane stlačením červeného tlačidla na diaľkovom ovládači.