UPC vo viacerých krajinách mení majiteľa

UPC vo viacerých krajinách mení majiteľa Foto: FB UPC

Majiteľ UPC - spoločnosť Liberty Global - oznámil, že dnes podpísal dohodu so spoločnosťou Vodafone, na základe ktorej sa Vodafone stane novým vlastníkom káblových operácií Liberty Global v Nemecku, Českej republike, Maďarsku a Rumunsku.

 

Táto dohoda sa nevzťahuje na spoločnosť UPC v Slovenskej republike, ktorá naďalej ostáva a bude pôsobiť ako súčasť Liberty Global.

„Táto transakcia zapadá do širšej perspektívy vývoja telekomunikačného odvetvia, ktorý je poháňaný konkurenčnou súťažou a potrebou poskytovať našim zákazníkom skvelé služby pripojenia a zábavy, vrátane kvalitného zákazníckeho zážitku. V nasledujúcich týždňoch a mesiacoch posúdime, aký dopad na nás táto dohoda môže mať, a následne vás budeme informovať,“ povedal pre Omédiách.com Martin Miller, generálny riaditeľ UPC Česká a Slovenská republika.

Hodnota celkovej transakcie je podľa Liberty Global 19 miliárd eur. "Je to veľmi dôležitá transakcia pre našich zákazníkov i zamestnancov. Na každom z dotknutých trhov Liberty Global a Vodafone mení konkurenčné prostredie a prinesie ďalšiu úroveň konvergencie voči klientom. Európa potrebuje silnú konkurenciu viac ako kedykoľvek predtým, a to vo chvíli, keď sú vyzývatelia schopní a ochotní investovať do bezdrôtových, video a širokopásmových služieb," povedal podľa tlačovej správy Mike Fries, generálny riaditeľ Liberty Global.

Transakciu musí ešte schváliť Európska komisia, ktorej rozhodnutie sa očakáva v polovici budúceho roka.

Liberty Global poskytne Vodafonu technickú podporu počas štyroch rokov.

Na Slovensku je UPC jeden z hlavných káblových operátorov, poskytuje služby takmer pre 600 000 domácností na Slovensku.

Liberty Global Group pôsobí v 12 európskych krajinách pod spotrebiteľskými značkami Virgin Media, Unitymedia, Telenet a UPC.

Vodafone je v Českej republike jedným z troch mobilných operátorov.