Nový moderátor O 5 minút 12 sa objaví na obrazovke už skôr

Nový moderátor O 5 minút 12 sa objaví na obrazovke už skôr Foto: RTVS

Do moderátorského kresla diskusnej relácie O 5 minút 12 zasadne od septembra nový moderátor Jozef Hajko, ktorý bol v minulosti novinárom, šéfredaktorom Trendu, analytikom a písal aj knihy.


RTVS dnes oficiálne potvrdila informáciu, že práve Hajko nahradí odchádzajúceho moderátora Martina Strižinca. Ten svoj odchod avizoval už v januári.

Hajko sa na obrazovke Jednotky objaví už v priebehu júna a júla v Ranných správach RTVS, kde bude viesť rozhovory s pozvanými hosťami na aktuálne témy, píše RTVS v tlačovej správe.

Hajko spolupracuje s RTVS už od februára AJ na príprave a moderovaní rozhlasového cyklu Dejiny.sk.

Foto: Archív J.H.

Jozef Hajko bol redaktorom v Československej tlačovej agentúre, v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky aj v týždenníku Trend, kde v rokoch 1997 až 2000 zastával pozíciu šéfredaktora. Istý čas pôsobil na Ministerstve hospodárstva SR, bol jedným zo zakladateľov a neskôr riaditeľom Podnikateľskej aliancie Slovenska a tiež asistentom poslanca Národnej rady SR Jozefa Mikuša z SDKÚ. Je autorom niekoľkých diel o slovenských dejinách 20. storočia.

„Neobyčajne ma teší, že sme sa dokázali dohodnúť na spolupráci s dlhoročným profesionálom a znalcom politických, spoločenských, ekonomických a historických súvislostí. Som presvedčený o tom, že O 5 minút 12 nadviaže na najlepšie politicko-publicistické relácie STV a RTVS,“ cituje RTVS v tlačovej správe generálneho riaditeľa RTVS Jaroslav Rezník.