Nový moderátor O 5 minút 12 hryzkal slabučko. Huliaka nechal púšťať rasistické poznámky aj nezmysly

Nový moderátor O 5 minút 12 hryzkal slabučko. Huliaka nechal púšťať rasistické poznámky aj nezmysly

O politickej kultúre zavolala STV do živého vysielania debatovať aktuálne najväčšieho hulváta parlamentu. A toto je výsledok: „Viete si predstaviť, keď sa zastanete cigánky, alebo Rómky, ktorú bije Róm na ceste, no tak za chvíľu vás bijú dvaja Rómovia,“ odpovedal Rudolf Huliak na otázku moderátora O 5 minút 12 ako vníma aktuálnu situáciu v koalícii. Moderátor Alfonz Šuran bez mihnutia oka pokračoval v debate. Na nevhodnú rasistickú poznámku nereagoval. Prerážanie dna spoločenského diskurzu s primitívnymi urážkami od Huliaka pokračuje. Priestor pre nich k nedeľnému obedu vytvorila nová Šimkovičovej STVR aj s novým poslušným moderátorom.

K témam relácie, ako politická kultúra v parlamente, stabilita koalície a nastavenie a dosah konsolidačných opatrení pozvala STV debatovať poslanca Jozefa Hajka z KDH a Rudolfa Huliaka zo SNS.

Pozvať Huliaka debatovať na tému politickej kultúry, je ako pozvať cestného piráta k téme bezpečnosti na cestách alebo podvodníka k téme finančnej gramotnosti.
Huliak svoju povesť nesklamal. Aj keď sa z donútenia ospravedlnil ženám za urážku poslankyne Plavákovej, šiel naďalej v duchu hulvátstva, ktoré odštartoval už v parlamente. Sklamaním boli reakcie moderátora, ktorý nevedel, alebo možno nechcel rasistické poznámky či zjavné nezmysly komentovať.

Ak sa televízia rozhodne do živého vysielania pozvať extrémistu, mala by byť obzvlášť pripravená, moderátor však na mnohé extrémistické nepravdivé vyjadrenia nereagoval, napríklad na tieto:

"Čo bolo príčinou toho všetkého? Pozrite sa za posledné obdobie, čo sa tu všetko stalo. Mali sme tú vraždu Kuciaka a jeho partnerky. Mali sme tu vraždy v Teplárni. Mali sme tu atentát na premiéra. Ak toto všetko už nebije všetkým do očí a je to jasný príkaz z toho, že tu máme nejaké sily, ktoré sú tu platené, orientované a hlavne zo zahraničia nejakým demagogickým spôsobom tú vnášané veci, ktoré tu jednoducho na Slovensku nikdy neboli. Čoho je to výsledok? Výsledok je tu, že nám tu vznikla strana, ktorá je tu proste financovaná a ktorá je tu riadená zo zahraničia. Má za úlohu rozložiť Slovensko ako také a zmocniť sa ho po ekonomickej stránke. … Ako idú moralizovať o mne politici, ktorí sa dokonca pričinili o to, že nám zomrel tu generál Lučanský v base."

Nový moderátor O 5 minút 12 Alfonz Šuran* bol dlhé roky moderátorom TA3. Zviditeľnil sa aj ako hovorca neslávnej finančnej skupiny BMG Invest. STVR pritom s veľkou pompou len nedávno predstavila iného nového moderátora relácie – Mareka Gudiaka. V relácii neodznelo, prečo bol dnes moderátorom Šuran. „Po dohode s Marekom Gudiakom dnešnú reláciu O 5 minút 12 moderoval Alfonz Šuran. S Marekom Gudiakom naďalej rátame ako s moderátorom relácie O 5 minút 12 a pracujeme na tom, aby relácia mala viacerých stabilných moderátorov, ktorí sa budú vo vysielaní striedať,“ reagovala na otázku Omediach.com hovorkyňa STVR.

Odporúčame aj: Bol moderátorom TA3 aj mítingov HZDS. Bývalý hovorca BMG Invest šéfuje novej spravodajskej televízii :24

*Alfonz Šuran vo volebnej kampani v roku 1998 moderoval mítingy HZDS Vladimíra Mečiara. V rokoch 2000-2002 bol hovorca spoločnosti Horizont, materskej spoločnosti BMG Invest. Práve on ako hovorca komunikoval o aktivitách Horizontu a BMG Invest spôsobom, že je všetko v poriadku, no klienti následne po krachu prišli o svoje úspory. Po krachu nebankoviek sa Šuran krátko objavil v TV JOJ, kde bol moderátorom relácie U nás, a následne bol pár mesiacov redaktorom ekonomického spravodajstva STV a moderátorom ekonomického týždenníka Bonus. V roku 2003 nastúpil do TA3, kde bol hlavne moderátorom a istý čas aj šéfredaktorom spravodajstva.