Vedenie STVR stiahlo z hlavných politických diskusií Martu Jančkárovú a Mareka Makaru

Vedenie STVR stiahlo z hlavných politických diskusií Martu Jančkárovú a Mareka Makaru Foto: RTVS

V Mlynskej doline pokračujú zmeny, ktoré odštartoval Šimkovičovej kontroverzný zákon o STVR. Na jeseň budú mať hlavné politické diskusie nové tváre, ktoré si STVR pomaly odskúšala už na konci predchádzajúcej  sezóny.

V reláciu O 5 minút 12 nové vedenie stiahlo Mareka Makaru a Martu Jančkárovú, ktorá bola tŕňom v oku vládnych politikov. O 5 minút 12 od septembra bude moderovať Marek Gudiak. Rozhlasovú diskusnú reláciu Sobotné dialógy bude od štartu jesennej vysielacej štruktúry viesť moderátor Slovenského rozhlasu Matej Baránek, ktorý v relácii pôsobil aj pred letnou prestávkou.

Marta Jančkárová bola obeťou slovných útokov politikov Smeru, hlavne Luboša Blahu

Odporúčame aj: Marta Jančkárová: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru

Marek Gudiak na pozícii moderátora relácie O 5 minút 12 strieda Mareka Makaru, ktorý sa na základe vlastnej žiadosti chce viac sústrediť na prácu na spravodajskom okruhu :24. Marta Jančkárová, ktorá taktiež pôsobila v reláciách O 5 minút 12 a Sobotné dialógy dostala ponuku zo strany Slovenskej televízie pracovať na iných projektoch, oznámila hovorkyňa STVR Andrea Pivarčiová. Gudiaka si STVR ako moderátora O 5 minút 12 vyskúšala už v máji.

„Prácu obidvoch spomínaných moderátorov si vážime, sú to dlhoroční profesionáli, ďakujeme im za množstvo odmoderovaných relácií a naďalej počítame s ich pôsobením v Slovenskej televízii a rozhlase," hovorí Mária Hlucháňová.

Marek Gudiak bol 17 rokov redaktorom televízie Markíza, do RTVS prišiel minulý rok, na starosti má prípravu a moderovanie nepolitickej relácie Ekonomika 24 na RTVS:24.

„Ponuku moderovať jednu z najsledovanejších politických diskusných relácií na Slovensku si nesmierne vážim. Zároveň si však uvedomujem veľkú zodpovednosť, ktorú mám voči divákom, obzvlášť v tejto dobe, kedy sa spoločnosť potrebuje spájať a politika ju často rozdeľuje. Budem sa snažiť svoju prácu robiť zodpovedne, s pokorou a s dôrazom na objektivitu a kvalitu informácií," povedal Gudiak.