Britský spevák vysúdil od BBC odškodné za narušenie súkromia

Britský spevák vysúdil od BBC odškodné za narušenie súkromia Reprofoto youtube ITV News

Britský spevák Cliff Richard vysúdil od BBC a polície odškodné v celkovej výške 210.000 libier za narušenie práva na súkromie.

 

Televízia v roku 2014 zverejnila zábery z domovej prehliadky jeho bytu. Odškodnenie dnes 77 ročnému spevákovi prisúdil londýnsky súd.

Súd uviedol, že televízia o prípade informovala "senzáciechtivým" spôsobom, ktorý znamenal závažné narušenie Richardovho súkromia.

"Chýbajú mi slová. Vôbec tomu nemôžem uveriť. Je to skvelá správa," citovala speváka agentúra PA.

Súd nariadil polícii a televízii BBC, aby spevákovi zaplatili 190.000 libier odškodného a ďalších 20.000 za to, že BBC získala zábery z razie za odmenu. Zo základnej sumy 190.000 libier má televízia uhradiť 65 percent a zvyšných 35 percent zaplatí polícia grófstva South Yorkshire.

Richard bol v čase zásahu vyšetrovaný na základe trestného oznámenia o prípadoch sexuálneho zneužívania v rokoch 1958 až 1983, nikdy však nebol zatknutý ani obvinený a vyšetrovanie bolo pred dvoma rokmi definitívne zastavené.

Richard patrí k najúspešnejším a najznámejším britským spevákom, často sa mu hovorilo britský Elvis Presley. Predal vyše 250 miliónov platní a cez 21 miliónov singlov. V roku 1995 dostal titul Sir.