Orange spustil vlastnú satelitnú službu Orange TV

Orange spustil vlastnú satelitnú službu Orange TV Foto: Orange

Orange TV je dostupná aj cez satelit a internet.

 

Spoločnosť Orange rozšírila možnosti sledovania svojej televízie. V stredu k optike a internetu pribudla možnosť sledovať samostatnú Orange TV aj cez satelit - s exluzívnym športovým programom, ale aj ponukou filmov, seriálov a programov pre deti.

„Spustením vlastnej satelitnej služby Orange TV výrazne vzrastie dostupnosť našich televíznych služieb pre obyvateľov. Prémiový obsah, ktorý naša televízia ponúka, tak bude dostupný prakticky pre všetkých obyvateľov Slovenska,“ povedal Pavol Lančarič, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Orange Slovensko. Podľa jeho slov každý obyvateľ Slovenska môže využívať Orange TV - buď cez satelit, optiku alebo internet. Pričom najkvalitnejšia ponuka je cez optiku, potom satelit a nakoniec internet.
Zároveň šéf Orange zdôraznil, že súčasná nová ponuka Orange TV je začiatok, postupne sa bude rozširovať.

Vedenie predstavilo službu novinárom  Foto: Omediach.com

Nová Orange Sport

Súčasťou ponuky je nová televízna stanica Orange Sport. Prinesie exkluzívne zápasy futbalovej Ligy majstrov UEFA, slovenskú futbalovú ligu,domáci a český hokej, zápasy MMA a ďalší obsah.

Súčasťou ponuky budú dva nové prémiové športové balíky - buď Balík Orange Sport , ktorý obsahuje stanicu Orange Sport, Orange Sport 2, Orange Sport 3, Orange Sport 4, ktoré budú vysielať v čase, keď sa hrajú paralelné zápasy Ligy majstrov, a to v HD rozlišení.

Alebo Balík Super Šport, ktorý ponúka 15 TV staníc zameraných na šport, ako Arena Sport 1 HD, Arena Sport 2, Eurosport HD, Eurosport 2 HD a ďalšie, vrátane Orange Sport HD (1-4).

 Prísup k športovým staniciam môžu mať aj zákazníci od konkurencie a to bez zmeny operátora. Môžu si ho zakúpiť cz SMS na mesiac (za 4 eura), ale aj len na jeden deň (za 2 eura).

Orange Sport je bezplatný pre existujúcich zákazníkov a to od 15. 8. do 14. 11. 2018.

 

Prémiový filmový a detský obsah

V ponuke je filmová knižnica HBO OD, ktorú je možné používať cez svoj set-top box, mobilnú aplikáciu Orange TV alebo webové rozhranie tv.orange.sk. V ponuke pre deti je 13 detských staníc vrátane archívu stanice HBO Kids.  V základnom balíku je Minimax.

Filmová knižnica HBO OD je bezplatne prístupná pre každého zákazníka so služnou Orange TV, ktorý má akýkoľvek HBO balík.

 

Prístupnosť Orange TV

Zákazníci majú pri inštalácii satelitnej televízie od Orangeu viacero možností. Využiť môžu nové zariadenia a novú infraštruktúru od Orangeu (set-top box/CA-modul, parabola, satelitný konvertor), alebo svoje existujúce zariadenia a infraštruktúru.

K dispozícii je aj kombinovaná možnosť – zákazník môže využiť kombináciu nových zariadení od Orangeu a svojej existujúcej infraštruktúry alebo použiť vlastné zariadenia a nechať si zriadiť novú infraštruktúru, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Inštaláciu Orange TV cez satelit zabezpečí inštalačný technik, ale dostupná je prípadne aj samoinštalácia.

„Spustením pevného 4G internetu sme priniesli kvalitné pripojenie pre domácnosti prakticky na celé Slovensko. Štartom vlastnej satelitnej služby teraz prakticky každému sprístupňujeme naše televízne služby. V duchu konvergencie, teda spájania služieb do výhodných balíkov, tak teraz zákazníci budú môcť čerpať z výhod, ktoré im tieto spojenia prinášajú a získať pre svoju domácnosť kvalitný internet aj televíziu plnú prémiového obsahu za veľmi výhodných podmienok,“ povedal Karol Flak, manažér pre Orange TV.

K dispozícii sú 3 úrovne služby Orange TV cez satelit:

Orange TV cez internet ako samostatná služba

Pre tých, ktorí nemajú zavedenú optiku alebo nemôžu využiť satelitný príjem signálu, Orange spustil novú službu Orange TV cez internet. Zákazník ju môže využívať prostredníctvom set-top boxu (Arris VIP 4302) a sledovať ju na svojom televíznom prijímači. Vysielanie môže sledovať aj cez aplikáciu v tablete a smartfóne, alebo prostredníctvom internetového prehliadača (Chrome) vo svojom notebooku či počítači.

Služba Orange TV cez internet ponúka dve úrovne, a to Basic a Optimal.

Pri objednávke služby Orange TV (cez satelit, optiku alebo internet) s viazanosťou na 24 mesiacov ponúka spoločnosť buď balík Orange Šport alebo balík HBO (stanice HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD) na 3 mesiace zadarmo. Zákazníci, ktorí majú pevný 4G internet s 24 mesačnou viazanosťou, môžu mať Orange TV zdarma.  Zároveň ak má zákazník hlasový paušál, za ktorý platí mesačne minimálne 30 eur, získava 6 eurovú zľavu na satelitnú televíziu.