Prvý zápas našich prilákal 826 tisíc divákov

Prvý zápas našich prilákal 826 tisíc divákov

Napriek tomu, že úvodný zápas slovenskej reprezentácie na MS v hokeji sa v piatok začal v skorších popoludňajších hodinách, prilákal k televíznym obrazovkám státisíce divákov.

 


Prvú tretinu videlo podľa údajov PMT/TNS SK v kategórii 12+ (ktorú oficiálne používa RTVS) 526 tisíc divákov, druhú 735 a tretiu 826 tisíc divákov. Tieto čísla sa vzťahujú len na domácnosti, nie sú v nich zarátaní diváci, ktorí pozerali zápas v v baroch, či na verejných plochách. Najvyšší podiel na trhu mala druhá tretina 60,7 percent.

 Pozrite si aj: Prehľad vysielania MS v hokeji

Výrazne slabší bol záujem o zápas ČR a Bielorusko, ktorý začal o 16 hodine a šiel prvú  druhú tretinu paralelne so zápasom na Jednotke. Diváci prepínali hlavne počas prestávok. Prvú tretinu videlo v priemere 51 tisíc divákov, druhú len 27 tisíc a tretiu, ktorá šla už po zápase slovenskej reprezentácie, až 199 tisíc divákov. Viac divákov mal zápas Nemecko-Fínsko, ktorý šiel po 19 hodine na Dvojke.

Oproti bežnému dňu sa zvýšil podiel Jednotke z 6,9, ktorý mala vo štvrtok na 16,8 percent. A Dvojke z 2,9 na 4,5 percent.

Pozrite si faux pas fínskych organizátorov MS v hokeji: najprv vyvesili nesprávnu slovenskú zástavu a potom odstrihli polovicu hymny.