O prezidentský duel žiadali viaceré médiá, prečo sa ušiel len niektorým? (VIDEO)

O prezidentský duel žiadali viaceré médiá, prečo sa ušiel len niektorým? (VIDEO) Reprofoto RTVS

Finalistov volieb prezidenta Zuzanu Čaputovou a Maroša Šefčoviča dnes čaká záver oficiálnej kampane a posledná televízna debata pred sobotňajším druhým kolom volieb, z ktorého vzíde nová hlava štátu.

 

Záverečnú televíznu debatu oboch prezidentských kandidátov odvysiela večer RTVS na Jednotke a na Rádiu Slovensko. Vo štvrtok začne platiť predvolebné moratórium.

Záujem o prezidentský duel mali viaceré médiá. Podarilo sa ho zorganizovať len niektorým.  Prvý prezidentský duel odvysielala v sobotu RTVS.

V pondelok sa stretli Šefčovič s Čaputovou v diskusii Denníka N.

TA3 pozvala jednotlivých kandidátov samostatne, v pondelok sa s moderátorom Norom Dolinským rozprával Maroš Šefčovič, v utorok Zuzana Čaputová.

 

V utorok mala duel Markíza.

Dnes (v stredu) sa stretnú kandidáti napoludnie na rádiu Expres.

 

Večer odvysiela posledný prezidentský duel RTVS. Od polnoci začína moratórium.

Ponuky prišli pre oboch kandidátov aj z ďalších médií. Záujem podľa slov Čaputovej bol aj z Pravdy, SME, podľa Šefčoviča aj z Postoja, ádia Patria či Greenpeace.

"V utorok by to bolo aj s rozhovormi päť mediálnych výstupov počas dňa, pričom tie televízne diskusie sú jednoducho najsledovanejšie, snažím si zachovať energiu. A nektoré boli aj časovo kolízne, keď sme sa nevedeli jeden alebo druhý kandidát zhodnúť na vhodnom termíne,“ vysvetľovala v štúdiu RTVS kandidátka na prezidentku, dôvod prečo nemohla ponuky niektorých médií prijať.

„Od minulej stredy štáb pani Čaputovej odmietol 5 alebo 6 diskusií, čo mňa najviac mrzí, je debata, ktorú sme mali mať včera večer (v piatok) a ktorú chcel zorganizovať Greenpeace… Takisto sme sa nedostali k hodnotovým diskusiám, ktoré chcel zorganizovať Postoj, o problematike národnostných menšín, čo malo byť témou diskusie v rádiu Patria,“ povedal Šefčovič, ktorý chcel mať jednu diskusiu aj v anglickom jazyku.

"Pokiaľ mám informácie od môjho tímu, tak rádio Patria sme plánovali, no vám nevyhovoval termín a pokiaľ ide o Greenpeace, tak my sme mali informáciu, že vy ste najprv zrušili účasť, a asi sa nenašiel prienik termínový. Ja viem napríklad o týchto dvoch diskusiách," oponovala mu Čaputová.

Od štvrtka platí predvolebné moratórium, diskusie už nie sú povolené.