Slovak Telekom kupuje DIGI Slovakiu

Slovak Telekom kupuje DIGI Slovakiu

Telekomunikačný operátor Slovak Telekom kupuje 100% podiel spoločnosti DIGI Slovakia.

 

 

 

Slovak Telekom po niekoľkomesačných rokovaniach dohodol s rumunským konzorciom RCS & RDS na odkúpení 100% podielu spoločnosti DIGI Slovakia. Popri spoločnostiach Zoznam a Zoznam Mobile orientovaných na on-line obsah a PosAm s ICT službami posilní skupina svoju pozíciu v segmente TV služieb.

„Naším cieľom v strednodobom horizonte je rozšíriť naše portfólio a využiť rast vo vybraných strategických segmentoch, akým je aj digitálna televízia. DIGI Slovakia sme si vybrali vďaka jej etablovanej zákazníckej báze a dostupnosti jej služieb. Verím, že jej akvizíciou získajú naši existujúci i budúci zákazníci množstvo výhod. Našou spoločnou ambíciou bude spojiť to najlepšie z technológií, programovej či obsahovej štruktúry digitálnej TV na Slovensku," povedal podľa tlačovej správy Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom. Informáciu pre Omédiách.com potvrdili aj zástupcovia Digi Slovakia na Slovensku.

Slovak Telekom poskytuje digitálnu televíziu Magio na metalickej, optickej sieti, aj cez satelit. V súčasnosti má viac ako 180 tisíc zákazníkov. V poslednom roku rozširuje platformu Magio aj do mobilnej oblasti prostredníctvom aplikácie Magio TV Go s viac ako 15 tisíc používateľmi.

DIGI Slovakia pôsobí na Slovensku od roka 2006 a poskytuje káblovú televíziu a internet v 10 slovenských mestách. Väčšina jej zákazníkov využíva príjem TV cez satelit. V súčasnosti využíva jej služby TV a internetu viac ako 270 tisíc zákazníkov.

Spoločnosť DIGI Slovakia bude po akvizícii pôsobiť ako nová dcérska spoločnosť a samostatná právna entita. Podľa informácií Omédiách.com Digi Sport TV bude pokračovať, v rámci ST.

Rokovania oboch strán boli zavŕšené 14. mája 2013 podpisom akvizičnej zmluvy. Akvizíciu musí odsúhlasiť Protimonopolný úrad Slovenskej republiky.