Bývalá šéfredaktorka Plus 7 dní bude moderovať hlavnú politickú diskusiu v TA3

Bývalá šéfredaktorka Plus 7 dní bude moderovať hlavnú politickú diskusiu v TA3 Foto: TA3

Bývalá šéfredaktorka Plus 7 dní Anka Žitná Lučaiová nastupuje do TA3.

Od septembra bude moderovať hlavnú politickú diskusiu V politike, ktorú vysiela televízia v nedeľu predpoludním. Doposiaľ reláciu moderoval Noro Dolinský. Od septembra sa budú pri moderovaní striedať. Informáciu Omediach.com potvrdil Igor Čekirda, riaditeľ pre externé vzťahy TA3.

Odporúčame aj: Do TA3 nastupuje bývalá hovorkyňa Martina Glváča (FOTO)

Foto: NMH

Žitná Lučaiová svoje pôsobenie v Plus 7 dní ukončila v júli po vzájomnej dohode, po takmer 10 rokoch spolupráce s vydavateľstvom. Vedením redakcie bola poverená Katarína Šelestiaková, dovtedajšia zástupkyňa šéfredaktorky Plus 7 Dní.

Na pozíciu šéfredaktorky nastúpila minulý rok na jar po Ivanovi Čeredejevovi. Najprv bola poverená vedením, neskôr bola v časopise označovaná už ako šéfredaktorka. V redakcii bola predtým zástupkyňou šéfredaktora.

Odporúčame aj: O 5 minút 12 bude mať nového moderátora (FOTO)

Meno Žitnej Lučaiovej sa objavilo pred rokmi v kauze pokusu o podplácanie na ministerstve práce pri príprave novely zákona o dôchodkovom sporení. „Prostredníkom (medzi lobistami a úradníkom) bola novinárka Anka Lučaiová z týždenníka Plus 7 dní. Polícia odpočúvala aj jej telefonáty. Z nahrávok vyplýva, že organizovala stretnutia, dohadovala stratégiu, sprostredkovala hotelovú poukážku,“ napísal denník SME v roku 2012.

Lučaiová pre SME vtedy povedala, že o odpočúvaní nevedela. Ako svedkyňa vypovedala, že išlo len o priateľské služby pre Romana Korbačku a lobistu Borisa Procíka, s ktorými sa pozná. „Odmietam, že v mojej prítomnosti došlo k akémukoľvek nelegálnemu konaniu.