Televízie kvôli úmrtiu Gotta prerušili vysielanie, menia program (VIDEO)

Televízie kvôli úmrtiu Gotta prerušili vysielanie, menia program (VIDEO) Reprofoto ČT24

Televízie v ČR ale aj niektoré na Slovensku a v Nemecku kvôli úmrtiu speváka Karla Gotta prerušili dnešné vysielanie mimoriadnymi vstupmi.

Český spevák zomrel v utorok krátko pred polnocou vo veku 80 rokov.

České televízie zaraďujú relácie s umelcom a chystajú zmeny večerného programu. Program mení napríklad aj RTVS.

Na spravodajskej ČT24 beží špeciálne kontinuálne vysielanie o spevákovi, odvysielala napríklad aj dlhý rozhovor s Gottom, ktorý pripravila v júli tohto roka.

Mimoriadne vysielanie zaradila aj TV Prima a špeciálne správy nachystala Nova. Špeciál pobeží aj na staniciach Českého rozhlasu. Televízia Zoznam odvysielala dopoludnia Výzvu s Karlem Gottom a od 11:05 hodiny nasadila živé štúdio.

Osobnosť známeho speváka si vo vysielaní pripomenie aj RTVS, ktorá do vysielania zaradila viacero programov.


Podľa zástupcov hlavných českých televíznych staníc sa chystajú vo večernom programe televíziou s ohľadom na mimoriadnu udalosť zmeny vo vysielaní. Spresní je v najbližších hodinách.

 Odporúčame aj: Karel Gott posiela tým, čo ho už pochovali, odkaz

O úmrtí Karla Gotta informujú v špeciálnych hláseniach všetky hlavné nemeckej spravodajskej televízie aj weby. Pre mnohých z nich je to podobne ako v ČR a na Slovensku správa číslo jedna.

Ako breaking news o Gottovom úmrtí informovali napríklad televízia n-tv a Welt alebo weby verejnoprávnej televízie ARD, magazínu Spiegel či denníky Süddeutsche Zeitung a Bild.

Úmrtiu Gotta sa venujú aj poľské médiá s komentármi, že navždy odišiel najslávnejší český spevák, legenda, ktorá bola označovaná za Franka Sinatru východného bloku.

Odporúčame aj: Gottov repertoár tvorilo okolo 2000 piesní v mnohých jazykoch, vrátane jidiš

Správy k úmrtiu Karla Gotta prináša aj mnoho rakúskych médií, ktoré píšu o legendárnom spevákovi, ktorého hity spojili niekoľko povojnových generácií. Mnohé z nich uvádzajú, že "Zlatý hlas z Prahy" sa preslávil okrem iného piesňou Včielka Mája, pripomínajú ale aj mnoho z desiatok hitov a tiež to, že v roku 1968 reprezentoval Rakúsko v hudobnej súťaži Eurovízia.

Český premiér Andrej Babiš navrhne vláde, aby sa Česko rozlúčilo so zosnulým spevákom formou štátneho pohrebu v Katedrále svätého Víta.