Americká KKR kúpila podiel v ProSiebenSat.1 Media, v ktorej má podiel aj Křetinský

Americká KKR kúpila podiel v ProSiebenSat.1 Media, v ktorej má podiel aj Křetinský

Americká investičná skupina KKR kúpila zhruba päťpercentný podiel v nemeckej televíznej a rozhlasovej spoločnosti ProSiebenSat.1 Media. Oznámila to dnes KKR. Vo firme ProSiebenSat.1 Media vlastní desaťpercentný podiel koncern Czech Media Invest (CMI) českého miliardára Daniela Křetínského.

 

Minulý mesiac Křetínský odmietol špekulácie, že chce firmu ProSiebenSat.1 Media ovládnuť v spolupráci s talianskou mediálnou skupinou Mediaset. Tá v nemeckom podniku vlastní podiel okolo 24 percent, napísala agentúra Reuters.

Skupina KKR a spoločnosť Permira v roku 2006 firmu ProSiebenSat.1 Media kúpili, o osem rokov neskôr ju však opäť predali. "Rozhodli sme sa do ProSiebenSat.1 Media znova investovať na základe svojho presvedčenia, že finančné trhy tento podnik v súčasnosti podhodnocujú," uviedol hovorca KKR. "Považujeme to za finančnú investíciu," dodal.

ProSiebenSat.1 Media sa teraz stretáva s konkurenciou zo strany streamovacích služieb, ako je napríklad Netflix. "Považujeme za pozitívny signál, že okrem Mediaset a CMI považujú ProSieben za atraktívnu investíciu aj ďalšie, a to dokonca v období krízy," uviedla nemecká firma v reakcii na prevzatie podielu skupinou KKR.