Křetinský získal frekvencie na televízne vysielanie vo Francúzsku

Křetinský získal frekvencie na televízne vysielanie vo Francúzsku Ilustr. foto: EP Holding

Televízna stanica Réels TV, ktorej vznik iniciovala spoločnosť CMI France českého miliardára Daniela Křetínskeho, dostane vo Francúzsku vysielacie frekvencie.

 

Oznámil to dnes francúzsky telekomunikačný úrad Arcom, ktorý rozhodol o udelení vysielacích frekvencií 15 uchádzačom. Úrad bude teraz s vybranými záujemcami rokovať o podpise desaťročnej zmluvy. Vyjadrenie Křetínskeho sa ČTK snaží získať.

O udelenie 15 frekvencií malo záujem 24 subjektov, členovia rady francúzskeho úradu potom v júli usporiadali so záujemcami o frekvencie vypočutia. Pri prezentácii zástupcovia Křetínskeho CMI France povedali, že nová stanica by sa mala zamerať na debatné programy, dokumentárne filmy a na kultúrne programy. Křetínsky vo videoprezentácii uviedol, že cieľom novej stanice bude "obnova pôvodného konceptu verejnej debaty", napísala vtedy agentúra AFP.

Úrad teraz bude so záujemcami rokovať o uzavretí zmluvy na udelenie frekvencií maximálne na desať rokov. Stanica sa musí okrem iného zaviazať k dodržiavaniu zásad pluralizmu.

Medzi vybranými uchádzačmi nie je stanica C8, ktorá bola kritizovaná za nedodržiavanie etiky a novinárskych zásad. Stanica patrí do skupiny miliardára Vincenta Bollorého. Ďalšia Bollorého stanica CNews sa dostala do výberu subjektov, ktorým chce Arcom frekvenciu udeliť.