Reportéri na RTVS budú mať novú šéfku, redaktorku z Markízy

Reportéri na RTVS budú mať novú šéfku, redaktorku z Markízy

Investigatívna relácia RTVS Reportéri bude mať opäť nové vedenie.

Novou šéfkou Reportérov podľa informácií Omediach.com bude onedlho Andrea Fajnorová (v minulosti Paulínyová), ktorá bola dlhoročnou redaktorkou Markízy. Informáciu pre Omediach.com potvrdila hovoryňa RTVS.

"Tvorivý tím publicistickej relácie RTVS Reportéri posilňuje dlhoročná novinárka Andrea Fajnorová, ktorá sa zároveň stane aj šéfdramaturgičkou relácie. Vedenie RTVS sa teší z nástupu novej kolegyne a verí, že na svojej pozícii zužitkuje svoje bohaté profesijné skúsenosti," povedala pre Omediach.com hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

V minulosti bola redaktorkou spravodajskej relácie Televízne noviny, investigatívnej relácie Paľba a posledné roky je redaktorkou publicistickej relácie Reflex.

Foto: Reflex

Už za niekdajšieho generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku bola krátky čas šéfkou Reportérov a zároveň moderovala diskusnú reláciu Doslova.

Fajnorová nastupuje na uvoľnené miesto po bývalej šéfke Reportérov Kataríne Začkovej, ktorú vedenie RTVS odvolalo po kauze neodvysielanej relácie Lýdie Kokavcovej, ktorá z RTVS odišla tiež.

Podrobnosti: Reportáž o podozrení z plagiátorstva Kalavskej dostala v RTVS stopku, šéfka Reportérov bola odvolaná (VIDEO)

Dočasne bol poverený vedením Reportérov Peter Nittnaus, vedúci Odboru televízneho spravodajstva, ktorý aj moderoval reláciu spolu s Miroslavou Ščobíkovou.

Od januára minulého roka je to už piata osoba na čele Reportérov.

Fajnoorová sa k nástupu do RTVS nechcela vyjadriť, odkázala nás na vedenie RTVS. Hovorkyňa nám prisľúbila stanovisko.