Peter Tóth sa dostal do konfliktu s redaktorom RTVS, vyhrážal sa mi Čongrádym, hovorí redaktor (VIDEO)

Peter Tóth sa dostal do konfliktu s redaktorom RTVS, vyhrážal sa mi Čongrádym, hovorí redaktor (VIDEO) Reprofoto youtube Denník N

Pri odchode Petra Tótha z výsluchu na Špeciálnom trestnom súde v Pezinku došlo pred kamerami k nečakanému konfliktu medzi bývalým novinárom a agentom SIS Petrom Tóthom a redaktorom RTVS Petrom Žatkom.

Húf novinárov sa pokúšal získať stanovisko odchádzajúceho Tótha, medzi nimi aj redaktor Žatko. V jednom momente sa Tóth pokúšal zobrať redaktorovi RTVS mikrofón a ten si ho vzal a odrazu sa nahnevane začal dožadovať vysvetlenia z minulosti. Chytil Tótha za plece a pýtal sa ho: "Čongrády, trojmesačná maródka, nechceš sa mi za niečo ospravedlniť?" kričal na Tótha.

Peter Tóth, ktorý prišiel na súd v tričku dezinformačného webu Infovojna, sa na krátko zastavil, vypočul si Žatka, tváril sa, že nechápe o čo ide, niečo redaktorovi šepkal, tak, aby jeho slová nezachytili mikrofóny, a bez reakcie odišiel. Na konflikt upozornil Denník N, ktorý zverejnil z potýčky aj video:

Žatko potom novinárom vysvetlil, že v minulosti sa mu Peter Tóth ako novinárovi vyhrážal ublížením na zdraví a Čongrádym – jedným z členov gangu sýkorovcov, kvôli vyhrážkam mal ponúknutú aj ochranku.

Odporúčame aj: RTVS o incidente svojho redaktora s Petrom Tóthom neinformovala, jeho konflikt záujmov riešila až dodatočne

V roku 2003 Peter Tóth z hotela Danube do viacerých médií faxoval trestné oznámenie na vtedajšieho ministra vnútra Vladimíra Palka, v ktorom ho obvinil, že manipuloval s databázou odpočúvaní. V tom čase bežala kauza nelegálneho odpočúvania Pavla Ruska. Minister podal vzápätí na Tótha trestné oznámenie pre ohováranie a krivé obvinenie. Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Tóth bol oslobodený, zaniklo totiž príslušné ustanovenie paragrafu Trestného zákona, z ktorého ho vojenský prokurátor obvinil.

Odporúčame aj: Tóth písal Kočnerovi: Viem dostať informácie von cez Pravdu, Ďatla a Hlavné správy, s rovnakým dosahom, ako cez žumpu

Peter Tóth, ako blízky človek Mariána Kočnera, dnes vypovedal proti bývalému príslušníkovi SIS Štefanovi Aghovi v kauze falšovania zmeniek televízie Markíza.