RTVS v súvislosti s úmrtím Milana Lasicu mení program v televízii aj v rádiu (VIDEO)

RTVS v súvislosti s úmrtím Milana Lasicu mení program v televízii aj v rádiu (VIDEO) Foto: Štúdio L+S

Herec, textár, komik, spisovateľ Milan Lasica zomrel v nedeľu v neskorých večerných hodinách. Vo veku 81 rokov stále aktívne pôsobil v umeleckej sfére a pravidelne sa objavoval aj v éteri a na obrazovkách RTVS ale aj ČT, JOJ či Markízy.

Milana Lasicu si RTVS pripomenie na všetkých troch televíznych okruhoch aj v rozhlasovom vysielaní dnes a počas nasledujúcich dní. Program upravila aj Markíza.

Markíza zaradí dnes o 22:35 na počesť Milana Lasicu dve epizódy legendárnej zábavnej šou Všetci sú za dverami. V prvej budú hosťami Jaro Filip a Stano Radič a v druhej Miroslav Donutil.

RTVS dnes o 20.30 ponúkne divákom na Jednotke film Rukojemník, v ktorom sa Milan Lasica predstavil vo svojej poslednej filmovej úlohe po boku Libuše Šafránkovej. Dvojka si umelca pripomenie o 21.00 v dokumentárnom profile GEN.sk a následne o 21.15 v koncertnom prevedení legendárneho albumu Bolo nás jedenásť.

Dvojka zároveň mimoriadne zaraďuje do vysielania vybrané časti kultovej relácie Ktosi je za dverami, ktoré odvysiela dnes popoludní a v noci.

Trojka si nenahraditeľného umelca pripomenie o 20.05 v nedávnom spomínaní na televíznu tvorbu v premiére relácie Kde bolo, tam bolo o 20.45 v zábavnom programe Bumerang.

Odporúčame aj: V súvislosti s úmrtím Milana Lasicu mení program aj ČT

V rozhlasovom vysielaní si bude RTVS jedinečného umelca pripomínať počas celého týždňa

Rádio Slovensko popri príspevkoch v prúdovom vysielaní zaradí dnes večer reprízu Nočnej pyramídy z februára 2020, v ktorej sa s Milanom Lasicom pri príležitosti jeho 80-ky zhovárala Kata Martinková.

Rádio Regina odvysiela v piatok 23. júla o 22.00 reláciu Dejiny.sk a od 23.00 reláciu Na koncert s Reginou, s piesňami populárnej hudby, ktorých text napísal Milan Lasica pre iných interpretov. V repríze ju uvedie v nedeľu 25. júla o 21:00. Na deň rozlúčky pripraví aj reláciu Milan Lasica, ako sme ho poznali - pásmo pesničiek Milana Lasicu s textami, ktoré  napísal, ale aj s pesničkami, ktoré rád interpretoval.

Rádio Devín odvysiela dnes po 14.00 pásmo Jany Hevešiovej Song o modrom z neba, v ktorom sa s Milanom Lasicom v roku 2001 rozprávala o jeho piesňach a básňach. Zajtra je o 17.00 si osobnosť pripomenie aj v premiére Ars litery Daniely Kapitáňovej a Gabriely Magovej a večer o 20:30 jeho herecké umenie pripomenie rozhlasová hra A zrazu boli ľudia preč. V stredu o 17.00 odznie repríza júnovej relácie Ars litera, v ktorej Milana Lasicu privítala Eva Reiselová. V sobotu 24. júla odvysiela o 8.40 Glosu Daniela Pastirčáka, reprízu relácie Dejiny.sk o 10.00 h. O 13.30 bude do vysielania zaradená rozhlasová hra Klub podivuhodných živností a o 15.00 pásmo Jany Hevešiovej z roku 2000 Piesne o ničom.

V deň rozlúčky uvedie Rádio Devín popoludní reláciu rovnakej autorky Bratstvo je zradná vec.
Rádio_FM spomína na Milana Lasicu od rána v špeciálnych fíčroch a príspevkoch. Dnes po 13.00 odvysiela záznam koncertu Bolo nás jedenásť z podujatia Pohoda deň_FM v roku 2019. Špeciálne vysielanie pripravuje aj do programu Baláž & Hubinák v piatok od 18.00.

Rádio Slovakia International zaradí do programu rozhovor s Jurajom Bartošom o 20-ročnej spolupráci Milana Lasicu s Bratislava Hot Serenaders aj o koncerte, ktorý bol pre majstra posledným. Tvorbe Milana Lasicu sa bude venovať aj v Hudobných kapitolkách.