Austrália vyhostí kontroverznú komentátorku za jej vtipy o karanténnych opatreniach (VIDEO)

Austrália vyhostí kontroverznú komentátorku za jej vtipy o karanténnych opatreniach (VIDEO) Reprofoto SBS

Austrália vyhostí britskú politickú komentátorku a autorku stĺpčekov Katie Hopkinsovú, pretože sa chválila na internete, ako sa chystá porušovať pravidlá v karanténnom hoteli. Uviedla to dnes podľa stanice BBC austrálska vláda. Hopkinsová, ktorej rasistické poznámky v minulosti často vyvolávali pobúrujúce reakcie, do Austrálie pricestovala, aby sa mohla objaviť v televíznom programe Big Brother Australia.

Vo videu, ktoré zverejnila v piatok z hotela v Sydney, Katie Hopkinsová vtipkovala, že bude zámerne vystavovať pracovníkov v prvej línii nebezpečenstvu prenosu nákazy. Povedala, že bude čakať, až jej pracovníci prinesú jedlo, aby im mohla otvoriť "nahá a bez rúška".

Koronavirové opatrenia nazvala "najväčšími dezinformáciami v ľudských dejinách". Lockdown teraz platí v dvoch najväčších austrálskych mestách, Sydney a Melbourne. Kontroverzné video Hopkinsovej bolo medzitým z Instagramu vymazané.

Austrálska ministerka vnútra Karen Andrewsová označila výroky Hopkinsovej za otrasné a za facku austrálskym opatreniam. "Dostaneme ju z krajiny, akonáhle to bude možné," oznámila ministerka.

Odporúčame aj: Twitter natrvalo zmazal účet komentátorky kvôli šíreniu nenávisti

Vláda dnes potvrdila, že vízum komentátorky bolo zrušené. Hopkinsová bola tiež vylúčená z účasti v relácii Big Brother Australia.

Sama Hopkinsová sa k vyhosteniu nevyjadrila. V nedeľu však vyhlásila, že jej poznámky ohľadom karantény boli myslené ako vtip.

V minulom roku sociálna sieť Twitter natrvalo zmazala Hopkinsovej účet. Podľa internetovej platformy sa autorka stĺpčekov opakovane previnila proti pravidlám zakazujúcim šírenie prejavov nenávisti. Pravicová novinárka mala na twitteri cez milión sledujúcich. Niekoľko príspevkov Hopkinsovej v minulosti zdieľal aj bývalý americký prezident Donald Trump.