Svetový deň televízie pripomína 30-sekundový spot (VIDEO)

Svetový deň televízie pripomína 30-sekundový spot (VIDEO) Reprofoto ScreenVoice by AKTV

Televízne spoločnosti po celom svete oslavujú 21. novembra Svetový deň televízie. V rámci každoročnej iniciatívy OSN sa po celom svete vysiela tridsaťsekundový spot.

„Televízia zohráva zásadnú úlohu pri upozorňovaní na dôležité otázky a formovaní názoru verejnosti. Pomáha ľuďom udržať si prehľad o témach, na ktorých záleží – od mieru a bezpečnosti po zmenu klímy, od pandémie k nerovnosti. Zároveň je symbolom globálnej komunikácie, ktorá nám môže pomôcť spoločne nájsť riešenie svetových problémov,“ vyhlásila Sherri Aldis, riaditeľka UNRIC.


„Televízny priemysel neustále pracuje na sofistikovanejšom poznaní pozornosti venovanej reklame. Poskytovatelia obsahu a značky súťažia o pozornosť spotrebiteľov a táto nová metrika nám pomôže názorne predviesť, že televízia prináša krátkodobé aj dlhodobé výsledky, ktoré vyžadujú tvorcovia programu aj zadávatelia reklamy. Pri príležitosti Svetového dňa televízie si posvietime na vznikajúcu ekonomiku pozornosti a oslávime úlohu, ktorú v nej hrá televízia vo všetkých svojich podobách,“ hovorí Katty Roberfroid, generálna riaditeľka egta.