Do vedenia RTVS mieri niekdajší moderátor Markízy, ktorý chcel byť aj politikom

Do vedenia RTVS mieri niekdajší moderátor Markízy, ktorý chcel byť aj politikom Reprofoto youtube 99%

Vo vedení RTVS prichádza k ďalším zmenám. Podľa informácií Omediach.com na pozícii riaditeľa sekcie nových médií končí doterajší riaditeľ Dušan Jančovič a ľudia z tejto sekcie sa už dozvedeli aj meno potenciálneho nástupcu. Ponuku na jeho miesto dostal niekdajší novinár ale aj dvojka na kandidátke strany 99% Pavol Pavlík.

Oslovili sme Pavlíka, ten tieto informácie nechcel komentovať. 

Pavol Pavlík pracoval v médiách už pomerne dávno. Začínal v Slovenskom rozhlase, bol redaktorom v rádiu Twist, v čase, keď v Twiste bol aj súčasný šéf RTVS Ľuboš Machaj, a neskôr prešiel do Markízy, v ktorej bol redaktorom a neskôr moderátorom politických diskusných relácií Na telo či SITO. V rokoch 2002 až 2003 bol krátko aj šéfredaktorom spravodajstva Markízy. V roku 2003 z televízie odišiel a začal podnikať, pôsobil vo firmách s bývalými kolegami z Markízy – Danielom Krajcerom, Tomášom Kučom či s Andreou Vadkerti.

Aktuálne pôsobí ako jediný spoločník a konateľ konzultačnej spoločnosti Media One, ktorú v roku 2004 zakladal spolu s bývalým kolegom z Markízy Tomášom Kučom a agentúrou Forza.
Agentúra Media One v minulosti napríklad spolupracovala s ministerstvom financií na projekte Minerva.

V roku 2012 bol Pavlík jednou z hlavných tvárí neúspešnej politickej strany 99%, ktorú založil Ivan Weis a ktorá sa zviditeľnila výraznou kampaňou a Pavlík špeciálne aj spisom Gorila. „Je pravda, že spis Gorila dostali predstavitelia SaS v mojej prítomnosti od bývalého vysokého funkcionára SIS,“ povedal v roku 2012 podľa SME Pavlík.

O Pavlovi Pavlíkovi bolo v médiách naposledy počuť v lete, keď bol jedným z kandidátov na generálneho riaditeľa agentúry TASR.

Požiadali sme o vyjadrenie aj RTVS a Dušana Jančoviča.