Francúzski novinári sa dostali pod paľbu počas živého vstupu (VIDEO)

Francúzski novinári sa dostali pod paľbu počas živého vstupu (VIDEO) Reprofoto TMC

Francúzsky televízny štáb sa v Kramatorsku na východe Ukrajiny dostal pod ruskú paľbu počas živého vstupu vysielania stanice TF1. Keď začal novinár hovoriť s moderátorom v štúdiu, kamera zachytila výbuch ruského projektilu či rakety.

Redaktor zaľahol, aby sa ochránil pred prípadnými ďalšími strelami a črepinami. Nikto zo žurnalistov nebol zranený, uistili novinári pri ďalšom vstupe vo vysielaní.

Incident sa stal v pondelok večer. Podľa informačného kanála Nexta raketa dopadla "len niekoľko desiatok metrov" od novinárov, podľa denníka Ukrajinska pravda vzdialenosť bola "menej ako kilometer".

Médiá spájajú incident s ruským útokom, ktorý zasiahol zimný štadión Altair, domovský štadión klubu Donbass. Štadión leží v meste Družkivka, ktorá je súčasťou kramatorskej aglomerácie.

"Ľadový štadión, to nie je len budova, po roku 2014 je to pre náš klub druhý domov. Sú to stovky detských súťaží, desiatky medzinárodných turnajov... najväčšia hokejová a krasokorčuliarska škola na Ukrajine," uviedol na facebooku generálny riaditeľ klubu Fjodor Iljenko ( Fedir Illjenko). Hokejový klub dodal, že kvôli ruským útokom prišiel už o tretí objekt – prvým bolo športové centrum Družba v Donecku a druhým Mariupol Ice Center.

Pri ruskom údere na Družkivku zomrel jeden človek, informovala večer stanica BBC s odvolaním sa na zástupcu šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyryla Tymošenka. Ďalší človek bol podľa neho zranený. Na obec dopadli dve rakety Iskander, povedal Tymošenko. Pôvodné informácie hovorili o tom, že údery spôsobili zranenie dvom ľuďom.

Proruské kanály na platforme Telegram tvrdia, že štadión slúžil ukrajinským silám ako sklad munície. Podľa ukrajinskej mutácie stanice Rádio Sloboda bol na štadióne humanitárny sklad.

V ten istý deň, keď francúzskych novinárov zaskočila paľba, bol blízko frontu ľahko zranený reportér nemeckého denníka Bild. Na Silvestra bol pri nálete dronov v Kyjeve zranený novinár z Japonska, pripomenula Ukrajinská pravda.