RTVS uzavrela dohodu o spolupráci s Národnou verejnoprávnou televíznou a rozhlasovou spoločnosťou Ukrajiny

RTVS uzavrela dohodu o spolupráci s Národnou verejnoprávnou televíznou a rozhlasovou spoločnosťou Ukrajiny Ilustr. foto: RTVS

V utorok 28. marca sa na pôde RTVS stretol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj s Andriyom Taranovom, členom Správnej rady Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny UA: PBC. Výsledkom stretnutia bolo uzavretie dohody o spolupráci medzi týmito verejnoprávnymi médiami, ktorej cieľom je ďalej rozvíjať bilaterálne vzťahy v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania.

„Myslím si, že vzájomná spolupráca verejnoprávnych médií z rôznych krajín je kľúčom k rozširovaniu kultúrnosti, vzájomného rešpektu, tolerancie a vzájomného pochopenia v medzinárodnom priestore. Teší ma, že dnes RTVS uzavrela dohodu o spolupráci práve s ukrajinským partnerom, ktorý je naším priamym susedom a v dnešnej dobe je naša vzájomná podpora a spolupráca dôležitejšia a potrebnejšia, ako kedykoľvek predtým,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

RTVS a UA: PBC vyjadrili dohodou obojstranný záujem o zintenzívnenie spolupráce v oblasti vzájomnej výmeny programového obsahu s rôznou tematikou, najmä z oblasti vysokej kultúry, dokumentárnej tvorby, histórie, sociálnej problematiky, medzikultúrnej rozmanitosti a zo života menšín. Zároveň sa dohodli, že budú na základe pozvania spolupracovať na organizovaní krátkodobých študijných pobytov pre redaktorov za účelom zdokonalenia sa v slovenskom a ukrajinskom jazyku, píše RTVS v tlačovej správe.