Richard Dírer v TA3 povýšil, už nebude len moderátor

Richard Dírer v TA3 povýšil, už nebude len moderátor Foto: TA3

Richard Dírer, ktorý je od minulého roka jedným z dvoch moderátorov nedeľnej diskusnej relácie V politike, prechádza do TA3 už na trvalý úväzok.

Podľa informácií Omediach.com vedenie TA3 dnes oznámilo, že Dírer je najnovšie aj „planning editor“ čiže dramaturg spravodajstva a publicistiky. Riaditeľkou spravodajstva a publicistiky je naďalej Zuzana Martináková.

Dírer pre Omediach.com svoju novú pozíciu v televízii potvrdil. Jeho úlohou bude napĺňať obsah vysielania po dramaturgickej stránke a zároveň sa bude podieľať na príprave televízie na pripravované novinky - ako je sťahovanie TA3 do nových priestorov ale aj pripravovaná zmena vysielania a prepojenie webu s vysielaním televízie. „Viac však v tejto chvíli nechceme prezrádzať, lebo dolaďujeme detaily. Ale všetci sa majú na čo tešiť, lebo to bude naozaj nové vysielanie,“ povedal Dírer pre Omediach.com.

Odporúčame aj: V TA3 skončila moderátorka Anka Žitná

Richard Dírer začínal v slovenskej redakcii Deutsche Welle, bol moderátorom a redaktorom rádia Twist, moderoval politické diskusie v STV aj TA3. V TA3 bol v minulosti aj šéfredaktorom spravodajstva a publicistiky, odkiaľ pre nezhody s vtedajším generálnym riaditeľom TA3 Michalom Gučíkom odišiel. Od roku 2012 bol výkonným riaditeľom rádia Best FM, kde mal aj vlastnú reláciu „Dialógy s Richardom Dírerom." Približne v roku 2015 z médií odišiel a stal sa poradcom primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Neskôr bol riaditeľom centra komunikácie a podpory Finančnej správy SR.

Odporúčame aj: Aký máte s nami problém? spýtal sa moderátor Dírer v gay tričku poslanca Gyimesiho (VIDEO)

Minulý rok v marci začal moderovať reláciu V politike, v ktorej sa strieda s Rastislavom Ilievom. V tom čase pracoval ako riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií, kde v januári tohto roka ukončil svoje pôsobenie.