RTVS sa len ohradila, status ministra Tarabu neodsúdila

RTVS sa len ohradila, status ministra Tarabu neodsúdila Ilustr. foto: Omediach.com

Na status ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý spustil nenávistné vulgárne hejty na herečku Zuzanu Fialovú a aj samotný RTVS, reaguje po dvoch dňoch aj RTVS.

"RTVS sa ohradzuje voči statusu, ktorý zverejnil na sociálnych sieťach minister životného prostredia. Taraba v statuse napísal, že web RTVS namiesto príbehu o najväčších sviatkoch, predkladá "duchaplný príbeh" o Zuzane Fialovej. Kritizovaný článok bol na webe RTVS publikovaný 27.3. 2024 a bol promom na obľúbenú reláciu Hit roka, ktorá bola vysielaná nasledujúci deň," píše v stanovisku RTVS.

Podrobnosti: Taraba pokračuje vo verejnom lynčovaní žien. Pri Zuzane Fialovej prerazil ďalšie dno

Reakcia RTVS je skôr diplomatická, ministrov nenávistný status nehodnotí.

"RTVS si uvedomuje a ctí význam najväčších kresťanských sviatkov v roku o čom svedčí mimoriadna vysielacia štruktúra v televíznom aj v rozhlasovom vysielaní, ako aj množstvo článkov na webových portáloch. RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní reflektovala silný náboženský charakter sviatkov a odvysielala programy ako Služby božie z Poltára, minisériu Volajte ma František. Na Veľkonočnú nedeľu, ktorú ako najväčší sviatok slávia katolícki veriaci uviedla v priamom prenose Slávnostnú svätú omšu s pápežom Františkom z Vatikánu a tradičné požehnanie mestu a svetu Urbi et Orbi," píše v reakcii RTVS, ktorá pripojila aj tlačovú správu, ktorá podrobne mapuje vysielanie RTVS počas sviatočného obdobia a bola vydaná 22.3.2024.