Polícia kritizuje útok poslanca na dcéru prezidentky: Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek

Polícia kritizuje útok poslanca na dcéru prezidentky: Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek Ilustr. foto: Polícia SR

Poslanec Tomáš Taraba, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke Kotlebovej strany ĽSNS, dnes zverejnil na facebooku fotku dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej s komentárom: "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku".

Nevhodné a absurdné spávania poslanca sa rozhodla verejne kritizovať aj polícia, ktorá venuje veľkú časť energie predchádzaniu šikany na internete.

Podrobnosti: Poslanec Taraba odporným spôsobom zaútočil na 17-ročnú dcéru prezidentky

"Šikana v online priestore je reálny problém, ktorý trápi každú krajinu sveta... Bohužiaľ, vždy si za rok vyberie niekoľko obetí, ktorým nikto nedokáže pomôcť… Počas pandémie prípady šikany vzrástli. A to nielen k deťom... Situácia je v (nielen) online priestore neúnosná. A potom sa na internete objaví status od osoby, od ktorej by sme útok smerom na mladistvé dievča nemali očakávať,“ píše na facebooku polícia a hoci zvyčajne nekomentuje postoje politikov, tentokrát sa rozhodla verejne odsúdiť status poslanca.

Status označila prezidentka za politické dno:

„V tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice. Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii,“ reagovala na status polícia.