Dočasným šéfom novej Slovenskej televízie a rozhlasu je Igor Slanina

Dočasným šéfom novej Slovenskej televízie a rozhlasu je Igor Slanina Foto: RTVS

Zástupcom generálneho riaditeľa Slovenskej televízie a rozhlasu sa s účinnosťou od 1. júla stal Igor Slanina. Do funkcie ho v pondelok vymenoval podpredseda Národnej rady poverený výkonom právomocí predsedu Peter Žiga. 

„Ponuku dočasne viesť STVR som prijal po zodpovednom zvážení všetkých rozhodujúcich okolností a mojou prioritou bude, aby si STVR plnila svoju verejnoprávnu funkciu.
Do Slovenskej televízie a rozhlasu prichádzam ako manažér, ale aj ako človek, ktorý v nej prednedávnom päť rokov pracoval a ktorému aj ľudsky záleží na osude verejnoprávneho média. Verím, že práve osobná pracovná skúsenosť s verejnoprávnou inštitúciou bude mojou výhodou," povedal podľa tlačovej správy Slanina.

Slanina nastupuje na miesto po Ľubošovi Machajovi, ktorý po prijatí nového účelového kontroverzného zákona o STVR n pozícii skončil. 

V najbližších dňoch sa zameria najmä na "nastavenie procesov a riešení súvisiacich s prechodom RTVS na STVR, absolvuje stretnutia so súčasným manažmentom, ako aj s ďalšími zamestnancami.

"Od začiatku sa budem snažiť realizovať kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie smerom dovnútra inštitúcie, a teda ku všetkým zamestnancom a spolupracovníkom televízie a rozhlasu, ako aj navonok smerom k širokej verejnosti," povedal Slanina.

Igor Slanina od septembra 2017 do augusta 2022 pracoval v RTVS na pozícii riaditeľa Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS, ktorá bola predajcom vysielacieho priestoru RTVS. V minulosti šéfoval Akzent Media. V rokoch 2015 - 2017 bol predsedom predstavenstva a riaditeľom akciovej spoločnosti Technické služby Starého Mesta v Bratislave.