Čistky v STVR: Končí riaditeľka spravodajstva, šéf :24-ky aj šéfka predaja reklamy

Čistky v STVR: Končí riaditeľka spravodajstva, šéf :24-ky aj šéfka predaja reklamy Ilustr. foto: STVR

Po odstránení Ľuboša Machaja z vedenia verejnoprávnej inštitúcie a zmene RTVS na Šimkovičovej Slovenskú televíziu a rozhlas dochádza k ďalším zásadným zmenám vo vedení inštitúcie. Poverený šéf STVR Igor Slanina odvolal šéfku Media STVR Miriam Kittler, intendanta programovej služby :24 Juraja Helbicha a šéfky Sekcie spravodajstva Anny Sámelovej a do vedenia povolal človeka z éry Jaroslava rezníka a Vahrama Chuguryana.

 Od dnešného dňa končí na poste intendanta programovej služby :24 Juraj Helbich. Poverený vedením je Peter Nittnaus, ktorý bol a šéfom televízneho spravodajstva za kontroverzného Vahrama Chuguryana.

Televízne spravodajstvo v RTVS za Nittnausa vyzerali aj takto: Správy a komentáre v RTVS pripravuje bývalý redaktor Parlamentných listov a zakladateľ pochybného Denníka S 

Nové vedenie má od 5. augusta aj Media STVR, dcérska spoločnosť Slovenskej televízie a rozhlasu.  Poverená vedením Media STVR po odvolanej Miriam Kittler je Anetta Krátka, ktorá v spoločnosti pôsobí od roku 2010.

Zmeny sú aj vo vedení Sekcie spravodajstva STVR

Poverenou vedením Sekcie spravodajstva Slovenskej televízie a rozhlasu zostáva Mária Hlucháňová, ktorá na tomto poste mala dočasne zastupovať od začiatku roka 2024 riaditeľku sekcie Annu Sámelovú. Sámelová požiadala predchádzajúce vedenie verejnoprávnej inštitúcie o neplatené voľno z dôvodu dlhodobej stáže v zahraničí a od 1. januára 2024 preto osobne nevykonávala funkciu riaditeľky sekcie. "Anna Sámelová sa v týchto dňoch vrátila zo stáže naspäť na Slovensko a po jej návrate sa s ňou súčasné vedenie Slovenskej televízie a rozhlasu stretlo a dohodli sa na ukončení spolupráce k 5. augustu 2024," oznámila hovorkyňa STVR.

„Od môjho príchodu do Slovenskej televízie a rozhlasu mám korektnú a profesionálnu spoluprácu s pani Hlucháňovou, ktorá niekoľko mesiacov vedie Sekciu spravodajstva verejnoprávnej inštitúcie. Aj z tohto dôvodu som sa rozhodol, že naďalej zostane v čele tejto sekcie a má moju plnú podporu," povedal zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

„Všetkým odchádzajúcim kolegom ďakujem za ich prácu a úsilie, ktoré verejnoprávnemu médiu venovali. Novovymenovaným kolegom prajem na ich pozíciách veľa síl a energie, aby zvládali zverené pozície v duchu profesionality a napĺňania princípov verejnoprávnosti. Od svojho nástupu do Slovenskej televízie a rozhlasu deklarujem, že chcem byť vo vedení inštitúcie obklopený profesionálmi, ktorým ľudsky aj pracovne dôverujem. Verím, že sa svojich úloh chopia zodpovedne a držím im na ich nových pozíciách palce," dodal Igor Slanina.