Šéf nemocnice sa sekol. Novinárke poslal nesprávny mail

Šéf nemocnice sa sekol. Novinárke poslal nesprávny mail Foto: Markíza

Riaditeľ prešovskej nemocnice odoslal omylom novinárke mail, adresovaný hovorkyni. Paradoxne v ňom hovorkyni kázal, aby novinárke neodpovedala a radil jej, ako klamať.

 

 

Redaktorka Markízy Barbora Demešová, ktorá sleduje tému manipulácií s údajmi pacientky v nemocnici v Prešove, dostala neobvyklý mail z adresy riaditeľa nemocnice Radoslava Čuhu:  „Nechceme reagovať a ani nereagujte nijako, prosím. Vy sa z toho vyvlečiete, že ste PN, či dovolenka," písalo sa v správe, ktorá mala byť pravdepodobne adresovaná jeho hovorkyni.

 Foto: Markíza

Markíza odvysielala prípad pacientky prešovskej nemocnice, ktorá na následky pôrodu trpí vyše dvoch rokov. Pacientka postup nemocnice dala prešetriť. Hlavný dôkaz, záznam o jej pobyte na oddelení, však nemocnica zmanipulovala. Údaje niekto prelepil, informovala Markíza v príspevku.

„Nemocnica nám v piatok manipuláciu priznala, no vyhla sa otázke o potrestaní vinníkov. Dnes sme teda hovorkyni písali znova. Namiesto zaslania pravdivej odpovede jej ale riaditeľ kázal mlčať a neskôr sa z toho vyvliecť klamstvom, že bola chorá, či na dovolenke," povedala v reportáži v Televíznych novinách redaktorka Barbora Demešová.

Riaditeľ nemocnice reagoval na reportáž otvoreným listom.

"V piatok (8.11.2013) som hovorkyni nemocnice, p. Cenkovej, poslala otázku k prelepovaniu dokumentácie pacientky. Zároveň som sa s pani Cenkovou spojila aj telefonicky, aby som sa uistila, ci je v práci a či mi odpovie. Ubezpečila ma, že áno. Poslala mi odpoveď, z ktorej však nebolo jasné, voči komu, a akú zodpovednosť nemocnica vyvodila," opísala situáciu pre omédiách.com redaktorka. Obratom preto požiadala hovorkyňu o konkrétnu informáciu ohľadne vyvodenia zodpovednosti. "Ani v piatok, ani v pondelok pani Cenkova nereagovala. V utorok som sa preto s rovnakou otázkou pani Cenkovej pripomenula, a do kópie mailu som pre istotu dala aj riaditeľa nemocnice, Radoslava Čuhu," povedala Demešová.