RTVS spúšťa šnúru 15 živých koncertov

RTVS spúšťa šnúru 15 živých koncertov Foto: M.Ferenčík

Korben Dallas, IMT Smile, Lucia Šoralová, AMO či Zuzana Smatanová. V pondelok 2. decembra začína RTVS naživo vysielať postupne 15 koncertov z 15 slovenských miest.

 


Aj tento rok sa rozhodlo vedenie RTVS priniesť rozsiahly projekt Adventných koncertov. Od pondelka 2. decembra až do 20. decembra odvysiela spolu 15 koncertov 15 slovenských interpretov či hudobných skupín, vždy z iného slovenského mesta. Vysielať sa budú v priamom prenose každý pracovný deň o 20-tej na Dvojke.

 

„Ide o jedinečnú programovú alternatívu v predvianočnom čase, ktorá si kladie za cieľ návrat k tradičným hodnotám adventu ako očakávania príchodu najkrajších sviatkov roka," povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Minulý rok zaplatila RTVS externej firme Akran za koncerty podľa dvoch zmlúv zverejnených v centrálnom registri zmlúv 560 tisíc eur a 353 tisíc eur.

Oproti minulému roku budú náklady nižšie o 40 percent, povedal generálny riaditeľ Václav Mika. Presú sumu nepovedal. V súčasnosti je zverejnená so spoločnosťou Akan zmluva na výrobu koncertov za 213 tisíc Eur (vrátane DPH). Cena sa podľa Miku znížila preto, že RTVS mala na organizáciu koncertov viac času.

Kým v minulom roku kapely tvorili skôr stredný prúd, tento rok bude rozhranie interpretov širšie - od rocku a popu, cez jazz a vážnu hudbu až po folklór.

Súčasťou každého priameho prenosu bude pomoc jednej miestnej charitatívnej organizácii, združeniu či nadácii, jej cieľom a projektom:  Divé maky, SOSNA, Dlaň, Živica, Vagus, Križovatky, Náruč, Samaria, Nadácia Memory, Divadlo Potôň, Náš dom, Zelená hliadka, Truc Spherique, Červené nosy, Centrum Slniečko

Moderátormi budú Katarína Brychtová, Jarmila Hargašová, Soňa Müllerová, Igor Haraj a Dado Nagy.

Program:

2.12. Prešov (PKO Čierny orol) - IMT Smile
3.12. Košice (Štátne divadlo) - Kandráčovci
4.12. Lučenec (Reduta) - Zuzana Smatanová a Milo Suchomel
5.12. Kremnica (Kostol sv. Kataríny) – Peter Michalica
6.12. Bratislava (Moyzesova sieň) - Detský spevácky zbor SRo
9.12. Skalica (Jezuitský kostol) – Lavagance
10.12. Bytča (Sobášny palác) - Korben Dallas
11.12. Hlohovec (Empírové divadlo) - Lucia Šoralová
12.12. Komárno(Dôstojnícky pavilón) – Otto Klein
13.12. Levice(Synagóga) - Cigánski Diabli
16.12. SNV (Reduta) - Peter Lipa
17.12. Levoča (Mestské divadlo) - Sima Martausová
18.12. Žilina (Mestské divadlo) - AMO
19.12. Trenčianske Teplice (Kursalón) – Janko Lehotský
20.12. Nitra (Župný dom) - Para

Vstupenky za 5 eur sa predávajú na ticketportal.sk.