Novinky na JOJ: Nový Panelák, Kukátko, Klan a Vdova

Novinky na JOJ: Nový Panelák, Kukátko, Klan a Vdova

JOJ začína novú televíznu sezónu už 2. januára. Na obrazovke bude viac zábavy – s novým Kukátkom, vynovenými Profesionálmi aj Panelákom. Ale aj viac drámy – v mafiánskom seriáli Vdova, či reštarte už odskúšaného Klanu.

 


JOJ na obrazovku vracia seriál Klan. Ten už má jednu premiéru za sebou. Po niekoľkých častiach ho šéf JOJ František Borovský na jeseň stiahol z obrazovky a teraz sa vracia v pozmenenej podobe ako Klan – V dobrom aj v zlom. „Preformátovali sme Klan, aby sme ho ponúkli divákovi v zaujímavejšej a bližšej podobe," povedal Borovský v rozhovore pre Aktuálne.sk. Romantický seriál o „nečakanej láska dvoch mladých ľudí z rodín, ktoré sa roky navzájom nenávidia" sa bude vysielať denne pred večernými správami prvé dni o 18 hodine neskôr o 18:15.

Viac: Na JOJ štartuje pozmenený Klan

Klan - V dobrom aj v zlom        Foto: JOJ

Koncom februára vráti JOJ na obrazovku druhý pozastavený projekt z minulého roka – Láska na celý život.

JOJ sa v novej sezóne chce prikloniť viac k humoru. Panelák má na začiatku roka pauzu, s novými časťami sa sa vráti k svojmu pôvodnému komediálnemu charakteru.

S novým názvom Nový Panelák sa seriál začne vysielať 20. januára. V novej sezóne sa do Paneláka nasťahuje Yogi s Inči, pribudne úplne nová veselá rodinka a a vráti sa aj Kordiak z Kajmanských ostrovov. Dušan začína nový život a objaví sa nový seriálový sexsymbol, ktorý nahradí zaneprázdneného Masláka. Panelák sa bude odohrávať v novej scéne.

Na obrazovke sa vracajú 23. januára aj noví Profesionáli, kde Jana Kranera nahradí Roman Luknár a vracia sa aj Helena Krajčiová.

27. januára štartuje nová zábavná relácia Dana Dangla Kukátko.

Viac: V sitcome Kukátko budú dej ovplyvňovať diváci

Novinkou je devätnásťdielny dramatický seriál s z mafiánskeho prostredia Vdova s Michaelou Čobejovou v hlavnej úlohe.
„Tamara Vicenová (Michaela Čobejová) po rokoch snahy vymaniť sa z osudu mafiánskej dcéry, musí čeliť nechcenej pochybnej budúcnosti. Po smrti svojho manžela (Marián Miezga) sa ocitá v neľahkej situácii. Musí doručiť drogovú zásielku Schillerovi - vplyvnému mužovi z podsvetia (Juraj Rašla). Pretože každý dlh musí byť splatený. I ten, ktorý Tamara zdedila," píše televízia o novinke Vdova, ktorá je adaptáciou holandskej predlohy Penoza. Premiéru bude mať 21. januára o 21:40, vysielať sa bude vždy v utorok po Paneláku.

Na obrazovku sa vracia reality šou Zbohom Slovensko (14.1. o 22:15) o tom, ako Slováci hľadali šťastie v zahraničí. „Televízny štáb sprevádza páry alebo celé rodiny od chvíle ich veľkého rozhodnutia presťahovať sa do cudziny. Sú medzi nimi aj takí, čo zahraničie poznajú len z bezstarostnej dovolenky a neovládajú žiaden cudzí jazyk." Zbohom Slovensko sa objavilo na JOJ už pred rokom, po prvej časti ho z programu stiahli.

Noviny o 17 hodine sa skracujú z pôvodných približne 40 minút na 20, na ich miesto o 17:25 sa presúva Súdna sieň. Tá sa neskôr zmení na spin-off formát Ochrancovia.

Kratšie sú od januára aj Veľké Noviny JOJ.
Panelák má na začiatku roka prestávku. Namiesto neho sa vysiela seriál Svet bez konca. Je to voľné pokračovanie výpravnej historickej minisérie Piliere zeme podľa bestselleru britského spisovateľa Kena Folletta z prostredia Anglicka v 14. storočí.
V programe ostal seriál Dedičstvo. JOJ s ním zatiaľ nemá ďalšie plány. „Závisí od výkonu. Tento seriál sa niekde zastabilizoval. Ak by sa však držal naďalej v ľahkom podpriemere, asi ťažko by pokračoval," povedal Borovský pre Aktuálne.sk.

Na jar pribudne aj spevácka šou X Faktor.

Na JOJ sa objavia aj slovenské filmové hity ako Jánošík - Pravdivá história (12.1.) z roku 2009. Či Slovensko-český romanticko-dramatický film z roku 2011 Lóve od Jakuba Kronera, ktorý sa dostal do programu až o 0:45 (12.1)
JOJ prinesie aj Írsko-kanadský historický dobrodružný seriál (2013) Vikingovia (13.1.) či americkú komédiu Bruno s Š. Baronom Cohenom (13.1.)