V sitcome Kukátko budú dej ovplyvňovať aj diváci

V sitcome Kukátko budú dej ovplyvňovať aj diváci

Po sitcome SOS na STV, Partičke na Markíze majú Polnišová a Dangl a ďalší humoristi nový sitcom  aj na JOJ– Kukátko. Dátum štartu je už známy.

 


„Dva byty na rovnakom poschodí. Dve samostatné bunky. Usporiadaná rodina versus traja mladí nájomníci. Nemôžu byť dobrými susedmi!" JOJ prináša novú zábavno – humorná šou o susedoch, v ktorej herci nikdy nevedia čo im vymyslia diváci.

 

Kukátko má byť podľa televízie „prvý improvizovaný sitkom na javisku." Na JOJ sa prvýkrát objaví 27. januára a v programe má vyčlenené miesto vždy v pondelok po Paneláku o 21:40.
V sitcome sa objavia herci z Markizáckej Partičky - Petra Polnišová, Marián Miezga, Róbert Jakab či Juraj Kemka, ale aj nové postavy. Napríklad Agi Gubíková v úlohe „sexi spolubývajúcej a susedky Silvie". Režisérom, hercom aj rozprávačom je Dano Dangl.

 

O čom je Kukátko:

Alojz Kurej (Lukáš Latinák) je autobusár milujúci svoj domáci pokoj a futbal. A svoju ženu Gabiku (Petra Polnišová), ak je ticho. Tá je neustále nespokojná, nevie, čo chce, ale chce to hneď. A najmä, chce bývať vo väčšom a krajšom, preto túži po byte svojho suseda Mariána Ranku (Robo Jakab), ktorého všetci poznajú ako starého mládenca so sklonom k sukničkárstvu. Býva spolu s puntičkárom Dušanom Čížom (Juraj Kemka) a netalentovanou herečkou Silviou (Agi Gubíková).

Foto: JOJ

Takýto odlišní nájomníci bývajú na tom istom poschodí v dome. Tvorcovia použili prvky už známych zábavných formátov a novú improvizáciu, ktorú si odskúšali na divadelných predstaveniach po Slovensku.

„Divadelné predstavenia slúžilo na to, aby sa odskúšali na stavili herecké role," povedal pre Omédiách.com Dangl, ktorý stál aj za Partičkou, ktorá pred rokom na Markíze skončila.

Na otázku, čo bude mať Kukátko okrem hercov spoločné s Partičkou, Dangl povedal, že bude úplne iná: "Partička bola postavená na princípe viacerých scénok. Kukátko je jednoliate, bude sa to skôr podobať na sitcom, ako na divadelné predstavenie."

Samotná zápletka je presne daná, obsah však vytvárajú herci svojou improvizáciou. Funkciu rozprávača plní režisér Dano Dangl. „Svojvoľne" dej zastavuje, mení a priamo do slúchadiel dáva hercom pokyny, o ktorých ale vzájomne nevedia. Jeho dôležitým partnerom je aj publikum, ktoré má možnosť interaktívne vstúpiť do deja a ovplyvniť ho prostredníctvom hlasovacieho zariadenia.