Budova STV bude onedlho prázdna. RTVS sa sťahuje

Budova STV bude onedlho prázdna. RTVS sa sťahuje Foto: Omédiách.com

Mlynská dolina ako sídlo Slovenskej televízie už bude patriť minulosti. Už v súčasnosti je budova poloprázdna. Čaká sa už len na nábytok.

 


Novým sídlom RTVS bude nenápadná administratívna budova vedľa výškovej budovy, ktorá prešla rekonštrukciou a generálny riaditeľ Václav Mika v súčasnosti čaká na ukončenie obstarávania nábytku, aby sa do budovy RTVS presťahovala. Výšková budova bola stavaná pre výrazne viac zamestnoancov, sídlilo v nej viac ako dve tisíc ľudí, teraz to nie je ani štvrtina. „Budova je hotová, je skolaudovaná, máme verejné obstarávanie na nábytok a keď sa to dotiahne, tak sa sťahujeme," povedal pre Omédiách.com Mika.

Uvoľní sa celá výšková budova. „Výškovú budovu zakonzervujeme a ponúkneme ju primárne štátu za podmienok ako nám to umožní zákon. Sú rôzne scenáre, ale veľký developerský projekt podľa môjho názoru nemožno v tomto prípade očakávať," myslí si Mika.

 

Foto: Omédiách.com

Mika v minulosti odmietol ideu spoločného nového sídla pre rozhlas a televíziu. To, že opúšťa výškovú budovu, je podľa neho nevyhnutnosť. „Požiarna ochrana a vzduchotechnika výškovej budovy už nezodpovedá súčasnému štandardu v tejto oblasti. Našim zamestnancom chceme ponúknuť primerané pracovné podmienky, ktoré si po rokoch skutočne zaslúžia," povedal.

Odporúčame aj: Okolo budovy RTVS sa búra a píli

Pričom budova by mala byť presťahovaná do niekoľko mesiacov, najneskôr však do konca roka. V zrekonštruovanej budove bude sídliť administratíva RTVS, t.j. spoločné útvary rozhlasu a televízie. Pozemok je viazaný na budovu.
V areáli neplánuje Mika nič stavať. „Neplánujeme v najbližšom čase žiadne developerské projekty. Len v Banskej Bystrici sa sťahuje rozhlas a televízia do spoločných priestorov, v ktorých momentálne sídli len rozhlas," povedal.