Inaugurácia priniesla RTVS prvenstvo, mala aj nedostatky

Inaugurácia priniesla RTVS prvenstvo, mala aj nedostatky Foto: RTVS

Pri inaugurácii si RTVS vyskúšala jeden z najdlhších spravodajských priamych prenosov vo svojej histórii.

 

 

„V nedeľu sa Jednotka počas priameho prenosu, ktorý pokrýval program inaugurácie nového prezidenta Andreja Kisku, stala podľa údajov PMT/TNS s celodenným podielom 17,1% trhovým lídrom (len v kategórii 12+). Jednotku v čase vysielania prenosu sledovalo 450-tisíc divákov (podiel na trhu 38,7%). Prenos z bohoslužby Te Deum dosiahol sledovanosť 365-tisíc divákov (podiel na trhu 28,6%) informovala RTVS v tlačovej správe. Pre porovnanie Stratené duše na JOJ mali 8% a Druhý dych na Markíze 5,2.

Živé vysielanie inaugurácie a začalo o 11:00 na Jednotke a v Rádiu Slovensko. Rozhlasové a televízne vysielanie pokračovalo prenosom zo slávnostnej schôdze NR SR, kde zvolený prezident Andrej Kiska zložil sľub. Kamery RTVS tiež sledovali vojenskú prehliadku, ale aj celú cestu nového prezidenta centrom Bratislavy, počas ktorej redaktor oslovil Andrea Kisku a ten poskytol prvý minirozhovor.

Počas prenosu sa ukázali aj nedostatky, keď moderátori Martin Strižinec a Juraj Jedinák pri čakaní prezidenta pri Dóme sv. Martina sa niekoľko minút doslova trápili a opakovali dookola bezvýznamné vety. Alebo keď pri moderovaní bolo počuť aj pokyny z réžie.