Towercom je pripravený nahradiť stanice Markízy v DVB-T

Foto: Markíza Foto: Markíza

Towercom je prekvapený z rozhodnutia Markízy ukončiť vysielanie cez DVB-T.

 

 

Spoločnosť Towercom reaguje na rozhodnutie Markízy opustiť od 1. januára platfor-mu DVB-T.
„Prekvapuje nás vyhlásenie vysielateľa TV Markíza ohľadne ukončenia šírenia svojich tele-víznych staníc v DVB-T koncom roku 2016," napísala spoločnosť v tlačovej správe.

„Hoci za našu stranu vzájomné rokovania nepovažujeme za ukončené, vyhlásenie podľa kto-rého Markíza-Slovakia deklaruje ponechať svoje TV stanice už iba v platených programo-vých ponukách s množstvom ďalších multi-žánrových TV staníc, rešpektujeme. Zároveň sme otvorení akýmkoľvek ďalším rokovaniam o spolupráci v budúcnosti," povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ Towercom.

„Na divákoch nám záleží, preto sme pripravení programovú ponuku terestriálneho vysielania doplniť adekvátnou náhradou. Sme radi, že môžeme rozvíjať Voľnú telku dlhodobo vďaka na-šim stabilným partnerom ako sú RTVS, TV JOJ a TA3," dodal Fischer.

Viac: Markíza končí s DVB-T. Divákov o tom však neinformuje

V budúcnosti sa vysielanie bude orientovať na satelitný, káblový a IP TV príjem, ktoré umožňujú nielen sledovať televízne stanice v HD kvalite, ale zaisťuje aj prístup k Hbb TV, rôznym preview a archívnym záznamom a poskytuje aj množstvo ďalších služieb," píše Markíza v tlačovej správe.

Po odchode staníc Markízy budú zadarmo cez DVB-T dostupné programy Jednotka (HD), Dvojka (HD), JOJ, Plus, Wau, TA3, Lux a TV8.