Moderátorka RTVS zo spotu Aliancie sa stala hovorkyňou politickej strany

Moderátorka RTVS zo spotu Aliancie sa stala hovorkyňou politickej strany Reprofoto

Natália Žembová dala v RTVS výpoveď.

 

 

„Potvrdzujeme, že pani Žembová požiadala o ukončenie pracovného pomeru. Rokovania ešte neskončili," povedala pre Omédiách.com Dominika Šulková z RTVS.
Od budúceho týždňa je bývalá moderátorka RTVS Natália Žembová podľa informácií agentúry SITA novou hovorkyňou KDH. Žembová kedysi tri roky pôsobila ako rehoľná sestra v misijnej kongregácii služobníc Ducha Svätého, napísala agentúra.


Žembová pracovala niekoľko rokov ako moderátorka RTVS, teraz je na materskej dovolenke. Známa v médiách sa stala až minulý mesiac, keď vystupovala v spote Aliancie za rodinu, kde hrala pestúnskych rodičov chlapca, po ktorého si prišiel homosexuálny pár. Účinkovanie v reklame majú zamestnanci RTVS podľa štatútu RTVS zakázané.

Odporúčame aj: Moderátorka RTVS a bývalá rádová sestra vysvetľuje, prečo natočila spot pre Alianciu

Predseda KDH Ján Figeľ pred niekoľkými dňami sa verejne za účinkovanie Žembovej v spote postavil. "Redaktorka RTVS Natália Žembová vyjadrila svoj občiansky názor na manželstvo a rodinu v televíznom spote Aliancie za rodinu. Bol to slobodný a kultivovaný postoj. Považujem to za úprimný prejav osobného vzťahu k dôležitej téme. A vážim si takúto novinársku odvahu. V dnešnom mediálnom prostredí je vzácna," napísal na verejnom profile ma facebooku predseda KDH.

Viac: Figeľ si váži moderátorku RTVS za jej účinkovanie v spote Aliancie

Vo funkcii hovorcu končí Matej Kováč, ktorý zastával túto funkciu od roku 2010. Ten sa stal v decembri expertom KDH pre obranu.