Markíza bude mať mimoriadnu reláciu, Sme rozdáva mimoriadne vydanie

Markíza bude mať mimoriadnu reláciu, Sme rozdáva mimoriadne vydanie

Udalosti v Paríži, kde po teroristických útokoch zahynulo viac ako 120 ľudí, sú hlavnou témou všetkých svetových médií. Do Paríža vycestovali aj redaktori slovenských médií.

 


Televízia Markíza chystá pri tejto príležitosti na nedeľu mimoriadnu reláciu o 11.30. V Mimoriadnej relácii vystúpi premiér Robert Fico, aj minister vnútra Robert Kaliňák. Moderátorkou relácie bude Zlatica Puškárová.

 

Väčšina redakcií vyslala do Paríža vlastných redaktorov. Markíza má v Paríži Michala Kovačiča, v RTVS sa naživo vo všetkých reláciách hlási Štefan Hudec, JOJ má v Paríži Martina Krpača a Rastislava Striška.

Téme teroristických útokov v Paríži venovali výraznú časť spravodajstva všetky televízie aj spravodajské weby. Napríklad ČT24 celé večerné správy, pričom v sobotu vysielala na rozdiel od TA3 aj niekoľko hodín po polnoci. Takmer celé večerné správy venovala udalostiam v Paríži aj Slovenská televízia.

Odporúčame aj: Ľudia menia profilovky, angažujú sa v pomoci aj nadávajú - Paríž zmenil Facebook

Markíza mala počas soboty niekoľko mimoriadnych vstupov.

RTVS zatiaľ neavizuje zmenu v programe. V nedeľu má naplánovanú reláciu O 5 minút 12 s Robertom Ficom a Pavlom Frešom, hostí sa bude pýtať aj na udalosti v Paríži. Do relácie je pozvaný aj Andrej Danko zo SNS.

Odporúčame aj: Cez víkend v RTVS debatuje Fico a Fico

TA3 priniesla naživo tlačovú besedu premiéra Roberta Fica aj spoločnú tlačovú besedu ministra obrany a premiéra. Spravodajská televízia odvysielala naživo aj tlačovú besedu SNS k útokom. V sobotu mala mimoriadnu Tému dňa k tejto udalosti.

Výrazne väčší priestor ako slovenské televízie venuje udalosti ČT24. Rovnako ako včera aj v sobotu večer má mimoriadne vysielanie.

Foto: Sme

Denník Sme pripravil mimoriadne vydanie novín - Sme k útoku v Paríži. Väčšina spravodajských webov ponúka svojim čitateľom udalosti v Paríži aj s formátom minúta po minúte.