Polícia odkazuje fašistickej lúze na facebooku: Všetko máme zaznamenané

Polícia odkazuje fašistickej lúze na facebooku: Všetko máme zaznamenané Reprofoto FB Polícia SR/TV

Dnes ráno Polícia SR na svojej oficiálnej stránke na faceboooku informovala o zásahu NAKA voči osobám zapletených do extrémizmu v rôznych formách.


Oznam vyvolal na facebooku búrlivé reakcie rôznych extremistov. „Pri tejto správe sa objavilo viacero správ od fašistickej lúzy, ktorá nevie žiť s tým, že v našej krajine funguje tím odborníkov, ktorí bojujú a budú bojovať voči extrémistickým názorom. Táto skupina ľudí nepatrí na náš Facebook, a preto každý jej člen dostane ban,“ napísal admin policajnej stránky.

Ban však dáva admin stránky často aj za niektoré bežné komentáre, ktoré sú kritické k polícii.

„V diskusiách sa objavili aj hrdinovia, ktorí sa otvorene vyhrážali policajtom a ich rodinám. Všetko máme zaznamenané a budeme sa tým zaoberať. Myslieť si, že sa niekto schová za anonymný nick, je rovnako naivné, ako to, že sa môže len tak vyhrážať komukoľvek,“ píše polícia.

„Tie pohľady, keď pôjde do tuhého a budú musieť vysvetľovať, ako to vlastne celé mysleli, budú stáť za to,“ dodáva admin stránky Polícia Slovenskej republiky.

Príslušníci NAKA mali dnes záťah na západnom a strednom Slovensku - 7 domových prehliadok a 12 prehliadok iných priestorov - v súvislosti s vyšetrovaním a dokumentovaním trestných činov extrémizmu. Išlo špeciálne o výrobu a rozširovanie extrémistických materiálov. V tejto súvislosti zadržali 6 obvinených osôb. Podľa webu tvnoviny.sk zadržaný je šéf Slovenskej pospolitosti Jakub Šrabák, ktorého pred dvoma rokmi polícia zadržala počas protestov extrémistov v Bratislave. Zdroje z polície pre web tvnoviny.sk potvrdili, že zadržali aj Michala B., ktorý kandidoval do parlamentu aj do žilinského samosprávneho kraja za ĽSNS a Jaroslava P., speváka, známeho pod prezývkou Reborn.